Спорт

Ангел Желязков: Шампионите на корта са и шампиони в живота

  02.08.2022 09:59             
Ангел Желязков: Шампионите на корта са и шампиони в живота

Истинско спортно бижу ще ползват всички любители на тениса в Пещера, сле като в първия ден на август бе прерязана лентата на новите тенис игрища в родопския град изградени по най-нова технология. Стойността на спортното съоръжение надхвърля 200 000 лв., като основен спонсор на инициативата на СК "Вамос" е Община Пещера. Десетки фирми и частни лица подпомогнаха идеята на клуба и получиха благодарността на председателя му Григор Якофов. 

С водосвет отслужен от отец Димитър от храма "Свети Димитър" започна церемонията по откриването на игрището, а след това думата бе дадена на официалните лица.

"Изключително щастлив и развълнуван съм, защото имах възможността през последните години да открия доста обекти, които са изградени на територията на община Пещера, но днес съм особено развълнуван, защото за първи път откривам спортен обект. Обновяването на тенис кортовете не е плод само на общинска админстрация. Този обект нямаше да го има, ако го нямаше местния спортен клуб "Вамос". И това, което се случва тук, се дължи в голяма степен на тези момчета и момичета, които повярваха, че всички заедно можем да го направим заедно. Общинска администрация, бизнеса  - в лицето на г-н Желязков и "Биовет", както и на много големи, и малки местни фирми, на доброволци, които застанаха зад този проект, който днес е факт. Това е едно спортно бижу, което показва, че когато пещерци се обединят и работим заедно - ръка за ръка, можем да превим такива чудеса, които остават за поколенията напред във времето. Пожелавам на спортен клуб "Вамос", на всички пещерци - малки и големи, да се срещаме тука и да продължим да работим заедно, защото Пещера го заслужава." - заяви по време на откриването кметът на Пещера - Йордан Младенов. 

"За мен е чест да бъда тук, за мен е радост, защото всичко, което каза г-н Младенов е факт, всички ние заедно показваме за пореден път как нещата могат да станат по-добри и как такива проекти могат да се реализират. Пожелавам здраве на ръководството и членовете на клуб "Вамос", нека наистина много деца и родители, спортисти - любители да ползват това прекрасно съоръжение. Надявам се дори в един момент то вече да е тясно за желаещите. Нека децата да развиват таланта си и утре да станат истински професионалисти и шампиони. Да се научат да бъдат шампиони, за да бъдат шампиони и в живота. Ползвайте го със здраве. "Биовет" както винаги ще подава ръка, ще помага и ще бъде пример за бизнеса. Виждам имената на още много фирми, които са помогнали, вярвам, че те също ще продължат да подкрепят този клуб, защото винаги заедно можем повече." - каза изпълнителният директор на "Биовет" АД - Ангел Желязков.  

Председателят на клуба Григор Якофов, заяви, че игрището за тенис е идея, която се превърнала в кауза, "положихме много средства и труд, благодарим на фирмите и институциите, които помогнаха за реализацията на тази идея. Общинско предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“, Фирма „Бари груп“, фирма „Пасат антени“, матраци „Симеонов“, фирма „Заводски строежи“, фирма „Риг-кар“, фирма „Никас“, фирма „Лазур“, хипермаркет „Крез“, фирма „V-TAC“, Георги Павлов, Петър Динчев, Нешко Рядков, Тодор Бакалски, Атанас Янев, Иван Герчев, Неделчо Рядков, Георги Трифонов, Ангел Бояджиев, Веско Аврионов, Илиян Куцев, Георги Делев, Иван Такев, Илиян Петро , Георги Радулов и бетонови изделия „Исперихово“. Специални благодарности към г-н Ангел Желязков за съдействието и помощта, и на Община Пещера в лицето на г-н Йордан Младенов, които застанаха зад тази идея и без тяхното съдействие не би била възможна реализацията на този проект."

Последва изпълнение на мажоретния детски състав към ОДК - Пещера с ръководител Руса Каврошилова. Сред гостите бяха множество почитатели на тениса, активно спортуващи членове на клуба и техните семейства.

ИСТОРИЯТА

През 2021  г. започна основен ремонт на спортна площадка „Кавказ“ и прилежащите два тенис корта. Извършени бяха изкопни работи и извозване на строителна маса с цел разширяване на терените за игра. Изградени бяха подпорни съоръжения и полагане на чакъл, арматура и бетон. Беше извършено цялостно озеленяване и изграждане на алеи. Двата тенис корта бяха изградени с най-модерна изкуствена настилка, която позволява целогодишното й използване. Беше изградено и модерно LED-осветление. Спортен клуб „Вамос“ инициатор и ползвател на тази база положи много усилия, средства и труд, за да може това спортно съоръжение да се превърне в съвременно място за спорт.

 

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички