Четвъртък, 18 Авг 2022
 
Регионът

Стрелча спечели 2,5 милиона лева за подмяна на водопровод и полагане на канализация

  03.08.2022 08:49             
Стрелча спечели 2,5 милиона лева за подмяна на водопровод и полагане на канализация

Община Стрелча спечели  2,490,563 лв. за подмяна на остарялата водопроводна мрежа на 13 улици и изграждане на канализация на 2 улици в града по решение на Министерски съвет. Това стана благодарение на усилията и авторитета на кмета на общината инж. Георги Павлов пред държавните власти, отчитат от местната администрация.

Улиците, на които ще бъде реконструиран водопровода са "Геро Грозев”, "Средна гора”, „Драгньо Пондев”, „Хаджи Димитър”, бул. „Руски” /запад/, „Топола”, "Цар Симеон Велики", „Руски” /горно ниво -север/, „Витоша”, „Марица”, "Стефан Караджа”, „Руски” – изток /долно ниво/ от о.т.326Б  /след моста/ до 40 метра преди о.т.31 (329Б-312),  „Стрелец”,, а канализацията - на „Витоша”  и „Драгньо Пондев” /изток/.

Проблемите с водопроводите и канализацията от десетилетия създават неудобства на гражданите и възпрепятстват развитието на общината, но с мандата на инж. Павлов, чийто основен приоритет в управлението е благоустрояването на  уличната мрежа, за по- малко от две години е изграден водопровод на 10 улици и се работи по още 5,  канализация на 3 и още 1 в момента, асфалтирани са 8 улици и още 8 са в процес на реализация.

Стрелча е сред 8-те общини от област Пазарджик - Батак, Септември, Брацигово, Пещера, Ракитово, Велинград и Лесичово, които са спечелили финансиране от държавата.

(Зн)


Свързани