Спорт

ФК Бенковски прави благотворителен турнир в Паталеница и съживява местните дербита

  05.08.2022 09:30             
ФК Бенковски прави благотворителен турнир в Паталеница и съживява местните дербита

В Паталеница тази неделя ще се проведе първия по рода си благотворителен футболен турнир „Къркария Cup“. Организатор е Бенковски (Црънча), а освен него, участие ще вземат Левски (Паталеница) и Родопи (Дебръщица). Първоначално бе предвидено спортното мероприятие да се играе на стадиона в Црънча, но поради спукана тръба на поливната система и желанието на организаторите за нормални условия на провеждане, състезанието ще се проведе в Паталеница на 7 август от 18:30 часа. Както е известно трите села лежат непосредствено близо едно до друго, а това гарантира, че всички мачове в турнира ще са с щампата „дерби“ .

И извън терена, и на него, всички ще са обединени около една кауза. Форматът на турнира ще е всеки срещу всеки, а продължителността на един мач ще е 40 минути. От клубовете участници апелират местните фенове към подкрепа и очакват пълни трибуни. Те застават зад благородната кауза да помогнат на Ангел Минов от Паталеница, който се нуждае от средства за рехабилитация, след като при катастрофа чупи врата си. Очаква се на стадиона да бъде поставена и кутия за дарения.

За последно Левски и Бенковски мериха сили преди 15 години, докато през новия век няма сведения тимът на Стоил Фърцов да е срещал дебръщяни, но със сигурност зарядът в мачовете ще е като на ниво официален двубой.

ФК Бенковски не за пръв път организира благотворителни акции, с които да помага на нуждаещите се. В края на 2019 г. тимът се включи в инициативата „Да помогнем на Георги“, като след местното дерби с Родопи бяха събрани 1500лв. През 2020г. в Црънча бе дадено началото на турнира „Winter Cup“, като в първото му издание събраните средства отидоха по нуждите на децата от ЦНСТ ДМ – Пазарджик.

Всеки, който желае да помогне още сега в новата кауза, зад която застават трите отбора, може да се свърже със страницата „Да помогнем на Ангел“, да дари по време на турнира в неделя или по банков път:

За Ангел Любенов Минов

Сметката е към ДСК

IBAN – BG53STSA93000023468383.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички