Регионът

Пожарът продължава, срещу пламъците са и два хеликоптера, и тежка верижна машина на “Асарел-Медет“

  09.08.2022 07:48             
Пожарът продължава, срещу пламъците са и два хеликоптера, и тежка верижна машина на “Асарел-Медет“

Продължават гасителните действия на огнеборци, горски работници и доброволци в района между селата Левски и Елшица, съобщи говорителят на ОД МВР-Пазарджик Меирослав Стоянов. На място са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове, доброволци. За изграждане на просеки е изпратена тежка верижна машина от "Асарел Медет" АД. Осъществява се взаимодействие с кметовете и областната администрация. Всеки момент се очаква в гасенето да се включат два вертолета от Авиобаза Крумово. Няма данни за пострадали хора или засегнати къщи в зоната на пожара. Работата по неговото локализиране продължава активно. Екипи на полицейското управление в Панагюрище оказват съдействие на гражданите.
Хеликоптерите дойдоха и се включиха в гасенето. На място действията се ръководят от директорите на пожарната комисар Ангел Ангелов и на полицията старши комисар Петко Шотлеков. За да се получава обективна информация за фронта на пожара и огнищата се използва дрон.

(Зн)
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички