Спорт

Спортно ориентиране между скални светилища - Стрелча бе домакин на първо по рода си голямо състезание

  09.08.2022 08:54             
Спортно ориентиране между скални светилища - Стрелча бе домакин на първо по рода си голямо състезание

Стрелча бе домакин на първо по рода си голямо състезание по спортно ориентиране от националния шампионат - „Купа Стрелча 2022“. Надпревараат се проведе в рамките на пет дни - от 3 до 7 август, и бе съсредоточена в местността Скумсале. В живописния средногорски район, осеян с тракийски скални светилища повече от 300 участници от цялата страна, разпределени във възрастови групи от 10 до 75 години стартираха в надпреварата за "Купа Стрелча“.
Техничните маршрути и атрактивни терени на местностите Скумсале, Киселицата и Гораница направиха състезанието интересно и изпълнено с предизвикателства. Не липсваха и „пострадали“ от трудните маршрути, чиито рани внимателно бяха обработени от медицинските специалисти от Община Стрелча Кристина Коева-Самоходова и Йонка Лулчева. Не само стартовете бяха вълнуващи за състезателите, но и пребиваването в палатковия лагер, за който съдействие оказа и Община Стрелча..
В последния ден на състезанието – 7 август, кметът на общината инж. Георги Павлов награди победителите от различните категории. "Впечатляващ е интересът към Стрелча за провеждане на стартове от националния календар на спортното ориентиране. Сътрудничеството ни с организаторите от Спортен клуб "Бегун" -Варна в лицето на Владимир Атанасов и Българската федерация по ориентиране не само че ще продължи, но и може да разшири обхвата си", коментира кметът на общината.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички