Четвъртък, 17 Nov 2022
 
Регионът

605 жени носят името Мария в Пещера

  15.08.2022 12:47             
605 жени носят името Мария в Пещера

Кметът Йордан Младенов присъства на тържествена Света литургия

По повод светлия християнски празник кметът на община Пещера Йордан Младенов и екипът му присъстваха на тържествената Света литургия, отслужена в храм „Успение на Света Богородица“ в Пещера. Според Светото писание това е денят, в който Божията майка, на 64-годишна възраст, напуска земния живот и отива при сина си.

Младенов сведе глава пред иконата на светицата и запали свещ за здраве, късмет и  честити дни на близките си и на всички съграждани. Заедно с десетките богомолци и миряни, повечето от тях жени дошли в храма, за да се помолят на Дева Мария – закрилница на семейстата, Младенов се помоли за мир, успехи във всяко начинание, добруване, разбирателство, светли и благодатни дни.

Десетки жители и гости на града се стичат за да запалят свещ пред иконата на Богородица и да присъстват на литургията водена от местните свещеници. Освещават се обредни хлябове, които жените след това раздават за здраве и за починалите близки. Вярващите търсят покровителството на Света Богородица в житейските проблеми и упование в трудното битие. Миряните даряват на Църквата кърпи и пари.

Мария е най-популярното женско име в Пещера - носят го близо 605 жени. В Радилово ще празнуват 43, а в К. Димитриево 8 дами с името Мария.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички