Други

Георги Тахов е новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“

  19.08.2022 17:25             
Георги Тахов е новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“

Той започва данъчната си служба в Пазарджик

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев. На проведеното днес заседание бяха освободени и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.

Днес беше избрано и ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Георги Тахов. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Георги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик с немски език. е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол“ от ВФСИ „Д. А. Ценов“, Свищов, „Право“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“ от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите.

В системата на данъчна администрация е от 1996 година. Започва в данъчна служба - Пазарджик, направление "Косвени данъци". Бил е последователно началник на сектор "Ревизии" и на сектор "Ревизии и проверки". На 1-ви януари 2006 година е избран за директор на Териториалната дирекция на НАП в Пазарджик. 

От декември 2009-та, след обособяване на новата структура на НАП, Георги Тахов е земестник-директор на Териториална дирекция - Пловдив, в чийто обхват са 6 офиса в Южна България - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали. 

Владее немски и английски език.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички