Понеделник, 21 Nov 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 22 август 2022 г.

  22.08.2022 12:11             
Полицейският бюлетин на 22 август 2022 г.

Двама са задържани за противозаконно отнемане на лека кола и кражба от нея. В края на миналата седмица в РУ-Панагюрище се получил сигнал за противозаконно отнета лека кола. Возилото било паркирано от 53-годишния му собственик в близост до чешма в гр. Панагюрище. Той оставил ключовете на контактното табло, а вътре имало чанта с документи, мобилен телефон и парична сума. Това улеснило апашите, които бързо подкарали „Пежо“-то и изчезнали с него. При проведените заградителни мероприятия екипи на полицейското управление в средногорския град и участъка в Стрелча открили возилото изоставено в местността „Димово поле“. Телефонът и парите обаче липсвали. Не след дълго са установени и задържани двамата извършители. Оказало се, че това са мъже на 23 и 21 години, и двамата жители на Панагюрище. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Извършител на кражба от хипермаркет е установен и задържан в РУ-Пазарджик. В събота следобед охраната на голям хипермаркет в областния град засякла мъж, който извършил кражба. Повикани са служители на полицейското управление в Пазарджик и на място пристигнали служители на сектор „Криминална полиция“. При проведеното разследване било установено, че автор на посегателството е 21-годишен пазарджиклия. Той задигнал два чифта маратонки, външна батерия и различни по вид хранителни стоки. Откраднатите вещи и предмети са иззети, води се бързо производство.

Водач на лек автомобил е пострадал при пътен инцидент вчера. Катастрофата станала на пътя между Велинград и село Варвара, в района на село Света Петка. 67-годишен водач на „Ситроен“ от Благоевград навлязъл в лентата за насрещно движение. Там последвал удар в „Опел“, управляван от 49-годишен жител на Якоруда. В резултат на удара е пострадал водачът на френското возило, който е транспортиран и настанен в болница с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Другият участък в инцидента е бил тестван с дрегер, като алкохолната му проба е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Две дами са засечени зад волана под въздействието на алкохол през уикенда. Около 03.30ч„ в събота на надлез за село Главиница станала катастрофа. 30-годишна жена от пазарджишкото село Мало Конаре се блъснала в асфалтополагаща машина. На мястото пристигнал автопатрул на сектор „Пътна полиция“. Униформените установили, че дамата е зад волана с 1.81 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Далеч по-скромна от нея се оказала 41-годишщна велинградчанка. По време на рутинна проверка станало ясно, че жената шофира по улиците ва курорта с 1.53 промила. Спрямо жените са образувани бързи производства.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички