Крими

След акция на полицията в областта - петима задържани и 15 производства и преписки

  30.08.2022 11:50             
След акция на полицията в областта - петима задържани и 15 производства и преписки

Петима са задържани и са образувани 15 досъдебни производства и преписки през изминалото денонощие, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Извършени са проверки на 1431 лица, 1071 моторни превозни средства, 14 пункта за изкупуване на метални отпадъци и 19 заложни къщи, 36 питейни и увеселителни заведения, 44 търговски обекта. Случилото се е в резултат на проведена специализирана полицейска операция на територията на областта. Тя е разпоредена от Главния секретар на МВР, а в нейното провеждане са взели участие служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“, „Пътна полиция“, районните управления в Пазарджик, Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември. Целта на реализацията е противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в обслужваната територия.

Криминалисти от ОДМВР-Пазарджик са извършили претърсване в имот, собственост на 61-годишен мъж от село Славовица. Вътре органите на реда открили 575 броя боеприпаси от различен вид и калибър. Те били съхранявани от стопанина без надлежно разрешение.

В РУ-Велинград е задържан 18-годишен тийнейджър, извършил кражба на пари и златни накити от къща в Ракитово. В полицейското управление в Панагюрище е установена 65-годишна жена от средногорския град. Тя откраднала портмоне с намиращите се в него смартфон и сумата от 60 лева. Колегите им от РУ-Пещера са установили, че 14-годишен младеж от родопския град е извършил кражба на велосипед паркиран пред местен хипермаркет. 26-годишен жител на беловското село Мененкьово е разобличен от септемврийски криминалисти, като извършител на кражба. Той отмъкнал сумата от 400 лева от къща в съседното село Виноградец.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик пък установили, че 15-годишен тийнейджър е автор на кражба от магазин на сумата от 400 лева, а 19-годишен пловдивчанин разбил вендинг- машина намираща се в парк „Острова“.

По време на акцията екипи от участъка в Ракитово са проверили къщата на 36-годишен мъж от същия град. В двора органите на реда установили засято растение от вида на конопа с височина от около 1.9 метра. При направения полеви наркотест пробата се оказала положителна за марихуана. Полицаи от участък „Изток“ в Пазарджик спрели за проверка 25-годишен пазарджиклия. Младият мъж носел в себе си полиетиленово топче със синтетичен канабиноид.

Криминалисти от РУ-Септември са осъществили проверка в къща, намираща се беловското село Сестримо. Оказало се, че в едно от помещенията има инсталиран нелегален казан за изваряване на алкохол. Установено е и наличие на 107 литра алкохол в различни разфасовки без акцизен бандерол.

В Панагюрище и Септември по време на проверки на пътни полицаи е установено, че водачи управляват нерегистриран лек автомобил и возило с прекратена регистрация, допълват от пресцентъра.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички