Избори

“Има такъв народ“ на старта на кампанията в Пазарджик: „ПП се оказа другото лице на ГЕРБ!“

  08.09.2022 08:39             
“Има такъв народ“ на старта на кампанията в Пазарджик: „ПП се оказа другото лице на ГЕРБ!“

Снощи ПП „Има такъв народ“ откри официално предизборната си кампания в 13 МИР Пазарджик. Пред ДКТ „Константин Величков“ да се срещнат с гражданите заедно с водача на листата Станислав Балабанов дойдоха бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, доскорошните депутати Снежанка Траянска, доц. д-р Силви Кирилов, Иван Клисурски, Филип Станев.

Областният координатор на „Има такъв народ“ адвокат Тинко Василев, който е трети в листата, представи колегите си кандидати за народни представители.

- В последната година и половина на всички нас ни се наложи многократно да се виждаме тук, за да може българските граждани най-после да имат представителство, което не си затваря очите пред лицемерието – започна встъплението си Станислав Балабанов.

- Ние няма какво да губим и не се страхуваме. Да, допускахме грешки , поучихме се от тях като млада партия. Претърпяхме необходимия катарзис. Сблъскахме се с предателството, но пък се очистихме. Сега сме мотивирани да имаме присъствие в следващия парламент заради вас с една единствена цел – да сменим заедно политическата система в България. Да, но всички политици скочиха срещу тази идея – казаха, че ние с нещо такова ще счупим държавата. Всички платени анализатори и политолози ги подкрепиха. Защото на всичките тези нашата идея за смяна на системата е неизгодна. Защото превърнем ли България в президентска република, такива като Корнелия Нинова ще останат в историята, такива като Кирил Петков и Асен Василев ще се приберат в Канада по най-бързия начин. А такъв като Бойко Борисов просто ще бъде пенсиониран. А „Има такъв народ“, заедно с вас се надявам да останем в историята като успели да сменят системата. Затова искаме да ви питаме на национален референдум дали трябва да станем президентска република. Когато през 2016 г. проведохме успешен референдум, на който 3,5 милиона души излязоха да гласуват, тогава се подиграха с вашия глас. Това сега няма да го допуснем. Защото виновниците за доставките на газ, за цената на бензина и на газа, са тези, които носеха отговорност  7 месеца. Кирил Петков и Асен Василев са виновни за това, че през зимата всички ние като граждани може би ще стоим на студено…

Пазарджик е изключително тежък регион. Сега, извинявайте, но водачите на другите листи се компрометираха за тези години.

Делян Пеевски е кандидат от Пазарджик! Това трябва да е срамно за целия град. Да не говорим за зависимостите на кмета, който се прави на независим, но е част от статуквото на ГЕРБ и ДПС. Ние имаме самочувствието да ви кажем, че спим спокойно, защото имаме чиста съвест. Когато не можехме да се съобразяваме с действителността, на 8 юни дръпнахме шалтера и прекъснахме тази компрометирана коалиция. Можехме като Корнелия Нинова да останем във властта и да крадем пари като продаваме оръжие на Украйна. Но нямаше да си го простим – каза в заключение Балабанов. И припомни, че единствено ИТН не получава държавна субсидия, защото е единствената партия, която настоява за тази законова промяна.

Филип Станев припомни думите на писателя Джером К. Джером: „Истината е най-добрата политика, освен ако не си истински изпечен лъжец“.

- Стига вече сме се „наслаждавали“ на истински изпечени лъжци, които дойдоха тук, претендирайки, че са харвардски специалисти, криейки зад всичко това едни дребни интереси и душици, и едни лични мошенически амбиции. Ние самите имаме вина, че преди 7-8 месеца допуснахме възможността, че е възможно да се работи с тези хора. Че тези млади хора, неомърсени, ще бъдат нещо различно от това, което беше Бойко Борисов и неговата мутрокрация. Борисов навремето каза, че е прост и българите са прости, и затова се харесваме. Тези играха друг мач – те го играха  „умните“, но пак ние се оказахме прости, защото се доверихме на лъжите им. Нека сложим край на тези лъжи. Изборите са най-доброто лекарство за всяка една демокрация - каза Филип Станев.

За референдума Станев бе категоричен:

- Вече 32 години в България се случва един неработещ модел.

Първият демократично избран български президент д-р Желю Желев още преди 10 години прозря, че президентската република е по-работещ модел,

особено за общества в преход, защото отговорността е пряка. Което в никакъв случай не отменя парламентаризма, създаването на законодателство от законодателен орган. Това не трябва да става на всяка цена. Нека българските граждани да кажат как желаят да бъде устроена тяхната собствена държава. И нека българските граждани, като отидат да гласуват на 2 октомври за парламент, да не забравят едно нещо, което подминават медии, социолози, анализатори. Аджеба, сега можем да питаме българските граждани за кого да гласуват на парламентарните избори, но сме сатанизирани за това да ги питаме държавата им да бъде ли парламентарна или президентска република.

Гроздан Караджов призна,че макар като министър да се е постарал да си свърши работата и е доволен от себе си, най-голямо удовлетворение изпитал от получаването на народна подкрепа, когато ИТН излязла от правителството.

- Другите партии направиха всички възможни салтоморталета, само и само да останат във властта. Нима не виждаха, че инфлацията в България е една от най-големите в Европа, а финансите на държавата не се управляват добре? Ние казахме истината на българския народ. Само във сектора на ВиК и пътища имаше 2,4 млрд лв. заварен дълг. При нас той се увеличи и когато поставихме този въпрос при актуализацията той отново бе заметен под килима. Ако бяхме продължили по този начин, декември щеше да е катастрофа. Трябваше да бъде озаптен този хазартен начин, по който се ръководят финансите. Сега новият финансов министър извади истинските данни. Оказаха се 11 млрд. лв. акумулирани за тези 7 месеца.

Кой свали Бойко Борисов от власт? Слави Трифонов. Когато ги хванахме, че лъжат, кой свали Кирил Петков и Асен Василев? Пак ние.

Това са двете големи неща, с които трябва да се гордеете, а не да вървят абсолютни политически измамници от екрана и да ви заклеймяват, че сте съсипали хубавото правителство. Ако беше хубаво правителството, инфлацията щеше да е като във Франция – 6,8%. А “харвардците“ напомпаха инфлацията, похарчиха едни пари и инфлацията гръмна. При по-ниски цени на петрола защо е толкова скъп бензинът?... И когато се убедихме, че „Продължаваме промяната“ са другото лице на ГЕРБ, свалихме и тях, както свалихме ГЕРБ – заключи Караджов.

 

Кандидатите за народни представители на „Има такъв народ“ за 13 МИР Пазарджик:

1. Станислав Светозаров Балабанов

2. Иван Руменов Клисурски

3. Тинко Василев Василев

4. София Карменова Балинова

5. Александър Красимиров Шарков

6. Петьо Михайлов Новаков

7. Младен Георгиев Тупаров

8. Димитър Илиев Данчев

9. Борислав Венциславов Богословов

10. Иво Бориславов Любенов

11. Петя Методиева Грозданова

12. Крум Иванов  Иванов.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички