Други

Успяла в Лондон наша дизайнерка сбъдна две свои мечти в сватбения си ден

  08.09.2022 08:30             
Успяла в Лондон наша дизайнерка сбъдна две свои мечти в сватбения си ден

Младата жена избира родния Пазарджик, за да каже заветното „Да”

В "Знаме" неведнъж сме ви разказвали за успехите на младата дизайнерка от Пазарджик Иванка Христова. Тя покори света на модата, след като нейни модели, вдъхновени от кукерите на Виноградец, намериха място в онлайн изданието на водещото списание „Вог”.

От години Иванка живее и твори в Лондон. Там завършва висшето си образование - в University Of East London със специалност „Моден дизайн“. Известно време е студио мениджър в Couture ателието на Tomasz Starzewski, а след това разработва свой собствен бранд.

В Пазарджик се връща при всяка възможност, а това лято си дойде, за да каже Да на своя любим Деян Недев, който също е от нашия град. За тяхната красива сватбена приказва ще ви разкажем с думите на самата дизайнерка:

- Първоначалният ни план беше сватбата да е още на 23 август 2020 г.,

но заради пандемията се наложи да я отменим за 21 август 2021. И тогава епидемичната обстановка не позволяваше пътувания и мероприятия с много хора. Видяхме се принудени отново да отложим сватбата си, този път без да определяме нова конкретна дата. Междувременно трябваше да се справяме с други предизвикателства, включително купуването на жилище в Лондон, и тя някак си остана на заден план.
Най-накрая успяхме да се приберем в България за коледните празници през 2021 г. (след 2 пълни години в Лондон, което за нас е много време, тъй като обикновено си идваме през 3-4 месеца). По време на този престой, докато лежах болна от Ковид, една сутрин просто се събудих и възкликнах: „Хайде следващото лято да вдигаме сватба!“.

Организирахме я изцяло дистанционно

Дойдохме си само веднъж за дегустация на менюто през май. Всичко останало поръчах и свърших от Лондон.

Декорацията и атмосферата за празненството оставих изцяло на професионализма на хотел „Форум“ и на Ирина Топузова. Предоставих й единствено муудборд с това, което искам, и тя се справи отлично.

Булчинската ми рокля беше Vera Wang. Купих я от Лондон и я преправих по мой вкус и с мой почерк. Признавам си, мечтата ми беше сама да ушия сватбената си рокля, но една шивачка ми каза, че една булка не бива да шие сама роклята си, защото носело лош късмет. Не съм суеверна, но прецених, че ми се отдава възможност да сбъдна не една, а две свои мечти

- да нося едновременно Vera Wang и Иванка Христова в сватбения си ден

Така и направих.

Обувките Jimmy Choo пък си купих 2 месеца, след като Деян ми предложи брак, от Париж през 2019 г. Те специално чакаха търпеливо в кутията си чак до 2022 г.

Самият ни сватбен ден протече традиционно. Държах например младоженецът да ме взема от жилището на ул. „Янтра“, в което съм отрастнала.

Фотосесията ни е дело на Ники Пенев. Направихме я на гара Септември, в ретро теснолинейката, със съдействието на моята кума Латини, както и на нейния познат Кристиян Ваклинов, който помогна за организацията и разрешението за снимките.

Църковен брак

сключихме в храма „Света Петка“.

За купона в ресторанта се доверихме на DJ Дамян и неговия екип, които спретнаха страхотен купон за нас и нашите близо 165 гости. Забавлявахме се до малките часове на нощта.

В заключение младата жена разкрива още една любопитна подробност:

- През цяло лято беше страшна жега, но в сватбения ни ден се изсипа порой, който развали не само прическата, но и роклята ми. Изкаля се до такава степен, че се се наложи да изпратя брат ми до вкъщи, за да ми донесе друг тоалет за преобличане. Добре, че предвидливо се преобувах, преди да тръгнем. Важното обаче е, че ще ни върви по вода! - завършва с усмивка вълнуващия си разказ Иванка.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички