Четвъртък, 08 Дек 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 5 септември 2022 г.

  05.09.2022 10:43             
Полицейският бюлетин на 5 септември 2022 г.

Водач, предложил подкуп на полицаи, е задържан в РУ-Септември. По време на засилените проверки на водачите по пътищата автопатрул при РУ-Септември спрял на околовръстния път за града микробус „Форд”. Оказало се, че возилото е със служебно прекратена регистрация поради липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Полицаите предприели необходимото за документиране на установеното закононарушение. Виждайки това 45-годишният шофьор от гр.Септември подхвърлил на седалката на служебния автомобил две банкноти с номинал от 50 лева всяка. Мъжът е задържан незабавно, а на мястото е пристигнала дежурна група, която е извършила оглед и иззела парите, като веществено доказателство. Спрямо шофьора са образувани две бързи производства.

Пещерец, извършил кражба на велосипед, е задържан в полицейското управление на родопския град. В събота в РУ-Пещера бил получен сигнал от 16-годишен тийнейджър от София. Той информирал органите на реда, че оставил за кратко през фитнес зала велосипеда си и през това време бил откраднат. Служители на РУ-Пещера предприели разследване и бързо установили, че автор на посегателството е 60-годишен от същия град. Велосипедът е предаден доброволно от извършителя, а по случая се води преписка.

Полицейско производство е образувано спряло жител на пазарджишкия квартал „Изток”, който открил загубен мобилен телефон и не го върнал на собственичката му. В началото на август в РУ-Пазарджик била подадена жалба от 21-годишна пазарджиклийка. Младата жена съобщила, че оставила без надзор мобилния си телефон в местен хипермаркет. Малко по-късно, след като го потърсила телефонът липсвал. Служители от полицейски участък „Изток” предприели разследване и установили,че мобилното устройство било открито от 40-годишен мъж от същия квартал. Вместо да го предаде в полицията, той го задържал за себе си.

Велосипедист е пострадал при пътен инцидент във Велинград. Катастрофата станала в събота следобед на централния булевард в курорта. 23-годишен велинградчанин навлязъл с велосипеда си в лентата за насрещно движение. Там последвал страничен удар в „Лада”, управлявана от 59-годишен негов съгражданин. Младият мъж бил транспортиран и настанен в местната болница с комоцио и фрактура на носа. На местопроизшествието бил извършен оглед от екип на РУ-Велинград, образувано е досъдебно производство.

Наркотици са открити при проверка на чужд гражданин. Вчера служители на РУ-Велинград извършили проверка на 51-годишен гражданин на Нидерландия. Мъжът имал статут на постоянно пребиваващ на територията на страната ни. В жилището органите на реда открили полиетиленов плик със суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана. Дрогата с обща маса от 26.5 грама е иззета,а притежателят и задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се води досъдебно производство.

Двама водачи, шофирали под въздействието на наркотици, са задържани вчера. По времена рутинни проверки в Панагюрище и Пещера били засечени 23-годишен от панагюрското село Поибрене и 47-годишен пещерец. И двамата били зад волана под въздействието на упойващи вещества. На двамата водачи са взети проби за лабораторни анализи. Спрямо тях са образувани бързи производства.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички