Други

Инж. Георги Павлов, кмет на Стрелча: „Българското чудо“ е възможно, само когато сме обединени!

  06.09.2022 09:54             
Инж. Георги Павлов, кмет на Стрелча: „Българското чудо“ е възможно, само когато сме обединени!

На 6 септември преди 137 години един исторически акт, наречен в изненадана Европа "българското чудо" ни дава пример за силата на българите, когато са обединени от обща кауза.

Възгласът "Да живее Съединението" проехтял от двете страни на Балкана, размива различията между непримиримите дотогава политически сили, мотивира Александър I Батенберг да се противопостави на интересите на Великите сили с риск да загуби короната си, обединява управляващи и народ в едно цяло.

Нека на този ден отново да осъзнаем силата на Съединението за съществуването и бъдещето ни като народ.

Нека отново да отдадем почит на съединистите, дръзнали да отстояват историческата правда, сред които стрелчаните Димитър Попстайков, Генчо Динчев Джумайов, Константин Балтов, Никола Чапкънов (Едьов) и смиленчаните Иван поп Христов и Тодор Алтаванов (Даскала).

"Българското чудо" е възможно, само когато сме обединени. Горд съм, че на днешната историческа дата Стрелча е част от българската заедност в помощ на засегнатите от наводненията райони.

Община Стрелча чрез своите служители и доброволци ще подпомогне работата по отстраняване на последствията от природното бедствие в пострадалите селища и ще докаже, че познава значението на понятието обединение.

Нека примерът на Съединението винаги да ни води в действията за просперитета на общината и отечеството!

Да живее свободна и единна България!

Честит празник!

Инж. Георги Павлов,

Кмет на община Стрелча


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички