Четвъртък, 08 Дек 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 8 септември 2022 г.

  08.09.2022 10:37             
Полицейският бюлетин на 8 септември 2022 г.

Мотоциклетист е пострадал при пътен инцидент във Велинград. Сигнал за случилото се бил получен вчера сутринта в РУ-Велинград. В зоната на кръстовище в курорта 60-годишен велинградчанин с лек автомобил „Хюндай“ при маневра на заден ход се блъснал в мотоциклет „Ямаха“, управляван от негов 33-годишен съгражданин. При удара е пострадал мотоциклетистът, който е транспортиран и настанен в местната болница с фрактура на крака. Пробите за употреба на алкохол и на двамата шофьори са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Тийнейджър е установен и задържан, като извършител на кражба на лека кола. Престъплението било регистрирано в края на юли, когато в РУ-Септември бил получен сигнал от собственик на „Пежо“. Мъжът съобщил, че е изчезнало паркираното пред дома му возило. Екипи на полицейското управление провели заградителни мероприятия и не след дълго установили автомобила изоставен в местност край града. Автоапашът бил катастрофирал с него и избягал. След усърдна работа в рамките на месец и половина служители от група „Криминална полиция“ се добрали до самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 18-годишен тийнейджър от Септември. Той е задържан в ареста, а по случая се води досъдебно производство.   

Мъж измамил служителка в бензиностанция е установен от служители на РУ-Пазарджик и полицейски участък „Изток“. В края на август на една от бензиностанциите до АМ „Тракия“ клиент заредил гориво на стойност малко над 60 лева. Отивайки на касата той поискал да заплати горивото, но оставил на касиерката само малко монети и бързо напуснал обекта. След подаване на сигнал за случилото се в РУ-Пазарджик започнало разследване. Първоначално бил установен собственикът на автомобила, а малко по-късно и неговия водач. Оказало се, че той е 50-годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре. По случая е образувана преписка.

Пиян водач предизвикал пътен инцидент и напуснал местопроизшествието е бил установен и задържан от служители на РУ-Септември. Вчера около 03.50ч. в РУ-Септември бил получен сигнал за пътен инцидент на улица в септемврийското село Варвара. Лек автомобил „Опел“ са блъснал в стоманобетонен стълб на улица в село Варвара. Водачът с возилото е напуснал местопроизшествието и се укрил. Автопатрули на РУ-Септември предприели незабавно издирване и на улица в съседното село Семчиново засекли и спрели колата. Оказало се, че зад волана е 40-годишен жител на пазарджишкото село Братаница. Той бил тестван с дрегер, като уредът отчел 1.79 промила концентрация на алкохол. Мъжът е задържан, а спрямо него е образувано бързо производство.  

Незаконно добити дърва са открили панагюрски полицаи при проверка на частен имот. Вчера служители на РУ-Панагюрище извършили проверка на имот стопанисван от 63-годишна жена. Вътре органите на реда открили два кубика незаконно добита дървесина за огрев. Дървата не били маркирани, а жената не разполагала с редовно писмено позволително. По случая се води бързо производство.

Незаконен казан за варене на ракия е открит в жилище в беловското село Момина Клисура. Вчера криминалисти от РУ-Септември са извършили проверка в къща, стопанисвана от възрастна жителка на село Момина Клисура. Вътре органите на реда открили домашно изграден казан за варене на ракия в режим на работа. Съоръжението е нерегистрирано и по случая е образувано досъдебно производство.         

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички