Пазарджик

Борсата за употребявани учебници ще работи до края на септември

  14.09.2022 08:24             
Борсата за употребявани учебници ще работи до края на септември

ПАЗАРДЖИК. До 28 септември остава отворена Борсата за употребявани учебници в Младежкия дом. Намира се срещу Ритуалната зала. Там ще намерите учебници от 8 до 12 клас на различните издателства, които местните училища изискват. Работното време е от 9.30 до 17.30 часа, а в събота - от 10 до 14 часа.

Както обикновено, и тази година някои само носят учебници за продажба, други - само купуват, а трети правят и двете. Колкото по-запазени са учебниците, толкова по-висока е тяхната цена. За пълен комплект е добре да си приготвите между 70 и малко над 100 лева, в зависимост от броя на изучаваните предмети в съответния клас и училище.

Като цяло цените на доста от учебниците са малко по-високи от миналогодишните. Увеличението не е голямо – с по един-два лева.

А чуждоезиковите учебници обикновено се купуват от самите училища, където се поръчват по заявка.

- Много ученици вече са си купили нужните учебници, работим от 15 август - обясниха пред "Знаме" от Борсата. - Разбира се, не липсват и момичета и момчета, които оставят този ангажимент за последния момент. Като цяло по-малките ученици са по-стриктни и дисциплинирани. Обикновено те са тези, които купуват пълните комплекти и то предварително. По-големите понякога си спестяват по някой и друг учебник.

Все още има и няколко училища, чиито списъци с учебници не са излезли. За останалите имаме нужното, като е възможно в даден момент конкретни учебници да липсва.

Мина ГЕОРГИЕВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички