Пазарджик

Наградиха сърцати огнеборци навръх празника и Седмицата на пожарната и аварийна безопасност

  13.09.2022 12:15             
Наградиха сърцати огнеборци навръх празника и Седмицата на пожарната и аварийна безопасност

ПАЗАРДЖИК. Тържествена церемония се проведе днес в сградата на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението по повод Седмицата на пожарната и аварийна безопасност и празника на огнеборците - 14 септември.

На събитието присъстваха областният управител Трендафил Величков, директорът на ОД МВР-Пазарджик старши комисар Иван Зеленков, главен инспектор Ралица Тодорова от ГД ПБЗН, представителят на Националната асоциация на дсоброволците в РБългария Стилиян Хараланов, представители на две доброволни формирования в Пловдив – „Мейдей” и „Аварийно спасяване-Пловдив”.

Директорът на РД ПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов поздрави присъстващите на тържествената церемония.

„За мен е изключителна чест да ви поздравя послучай националния пазник на Пожарната 14 септември. Изминалата година бе изключително напрегната и динамична – и в регионален, и в национален мащаб. Бе изпълнена с много, много тежки пожари в индустриални обекти, в горския и полския фонд. Ние, пожарникарите, отново бяхме на първа линия. Участвахме  и спасявахме живота и здравето на много хора. С голяма гордост мога да заявя, че на територията на регионалната дирекция Пожарната се ползвас изключително доверие и подкрепа от регионалните и държавни власти, от гражданите и бизнеса. Това е резултат от ншата неуморна, всеотдайна и резултатна работа. Благодаря ви, колеги за това. Вие сте в основата за издигане на престижа на Пожарната в дирекцията”, не скри вълнението си комисар Ангелов и прочете имената на най-отличилите се колеги през изтеклата година, за да им връчи наградите:

- Главен инспектор Васил Недялков – началник на Районната служба в Пазарджик и доайен с дългогодишен опит, награден с Почетен знак на МВР 3 степен от министъра Иван Демерджиев.

- Старши инспектор Спас Маринов, началник на група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в РС-Пазарджик – награден с писмена похвала от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

С писмена похвала от директора на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов бяха наградени:

- Младши инспектор Христо Вълков, началник на дежурна смяна в група „Оперативен център” в група „Пожарогасителна и спасителна дейност на РС-Пазарджик

- Младши експерти Васил Гавазов, началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС-Пазарджик

- Младши инспектор Атанас Мангешов, водач на специален автомобил първа степен, пожарникар в група „Пожарогасителна и спасителна дейност” на РС-Пазарджик.

- Младши инспектор Иван Убинов, старши пожарникар в РС-Пещера (задочно)=

- Младши инспектор Христоско Цвятков, водач на специален автомобил първа степен, пожарникар в участъка в Брацигово към РС-Пещера.

- Младши инспектор Десислав Бързаков, водач на специален автомобил първа степен, пожарникар в РС-Белово.

- Младши инспектор Атанас Добрев, водач на специален автомобил първа степен, пожарникар в РС-Пазарджик.

Поздравления, пожелания и благодарности поднесоха и гостите.

„Благодаря ви за това, че сте наши учители, наши партньори и приятели, както на терен, така и във всяко наше начинание”, обърна се към множеството Стелиян Хараланов.

Той награди за приноса им с почетния знак на Националната асоциация на доброволците в Република България областния управител Трендафил Величков и комисар Ангел Ангелов (както и с рамкирани снимки от щаба в Елшица в последните дни на августовския пожар в Панагюрск. Почетени бяха и главен инспектор Милен Дръндаров и главен инспектор Борис Стойнов.

Поздравителен адрес до пожарникарите е приготвил старши комисар Иван Зеленков.

„Вие всички сте бойци. Исках да присъствам, за да засвидетелствам лично уважението си към вас. Всеки от вас знае що е пожарогасене, какъв риск носи тази дейност и тя неслучайно е една от първите четири в чл. 6 на Закона за МВР, наред с разследванията на престъпления, оперативно-издирвателната и охранителна дейности. Вие сте хора с изключителни сърца и неслучайно се разчита изключително много на вас. В аванс ви поздравявам и ви желая винаги да всявате в хората едно спокойствие. Няма как да не поздравим и хората, които не по задължение, а помагат на пожарогасенето като дълг – доброволците. Вие всички бъдете здрави и успешни”, каза в заключение старши комисар Зеленков.

Благодарност и признателност поднесе и главен инспектор Ралица Тодорова.

„Тази година на територията на област Пазарджик направихме страхотни неща. Първо, по отношевие на обучението и тренировките, и второ, показахме на терен как заедно можем да работим”, каза главен инспектор Тодорова.

Развълнуван бе и областният управител Трендафил Величков. „Нашата областна диекцияна пожарната не е просто институция. С вашата всеотдайност и труд през годините вие направихте така, че думите „спасител”, „доброволец”, „пожарникар” да звучат гордо. Благодаря ви за изключителната смелост и преданост, която показвате всеки път, когато обществото и гражданите имат нужда от вас. Имал съм честта не един път и не от вчера да воювам рамо до рамо с вас с природните стихии и бедствия. Гордост и чест е за мен да познавам всеки един от вас”, каза областният управител и награди със специални поименни грамоти много огнеборци. Специален знак с грамота имаше за комисар Ангелов.

 

Прочетоха се благодарствени адреси от кмета на Лесичово инж. Серьожа Лазаров и от инж. Петко Сечков от фирма „Сечков-1” ООД-Пазарджик, чийто автомобил се запралил на 5 септември около 9 часа на паркинга зад ВиК-Пазарджик. Бързата намеса на бившия пожарникар Димитър Пелтеков, служител на близката пицария и екип на огнеборците потушили пожара – Димитър Пенчев-Доктора, Костадин Тошев и Стойко Стоянов. А пожарът се разраствал поради невъзможност да се отвори капака на автомобила и застрашавал другите паркирани коли и близката сграда…

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички