Други

Шеф Горан омеси 500 кюфтета на възродения празник в селото на виладжиите

  18.09.2022 08:14             
Шеф Горан омеси 500 кюфтета на възродения празник в селото на виладжиите

ГОРНО ВЪРШИЛО. След няколкогодишно затишие бе възроден традиционният събор на септемврийското село. В него има едва 9 жители, но около 1200 имота, в повечето от които всяко лято живот вдъхват виладжиите. От 2016-а обаче хоро не се беше тропало на мегдана, но пък сега празнуващите отсрамиха дългата пауза. Протойерей Иван Димитров - енорийски свещеник на Славовица, отслужи водосвет за здраве и освети вкусния курбан в 80-литровия казан.

За настроението на гостите се грижиха певецът Димитър Френски и озвучителят Иван Дойкин от Симфоничния оркестър на Пазарджик. Зад микрофона микрофона застана и баба Гергана, за която казват, че може да пее 24 часа без да спре. Хорото не спираше, а на скарата шеф Горан от сръбския ресторант „Стари Белград” беше сложил над 500 кюфтета, омесени по стара сръбска рецепта (шеф Горан, който е и управител на ресторанта на 61-и километър на АМ „Тракия”, помогна за празника и като спонсор). Атрактивна скараджийка пък не спираше да танцува докато печеше сочните вкусотии и докато работеше в кухнята.

Кметският наместник Георги Мърков поздрави присъстващите земляци, роднини и гости, наричайки ги „скъпи приятели”. Той и основният спомоществовател Емил Николов са в основата за провеждането на празника на Горно Вършило, но и на съживяването на селото. Днес Вършилото си има и Народен клуб-библиотека, и Детски център. И много деца.

Повече за това ще ви разкажем в следващ брой.

(Зн)

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички