Други

Известният татуист Barthez от Пазарджик журира на Седмото Bulgaria Tattoo Expo

  24.09.2022 08:56             
Известният татуист Barthez от Пазарджик журира на Седмото Bulgaria Tattoo Expo

СОФИЯ. Един от най-добрите татуисти в България – роденият в Пазарджик Barthez, бе част от тричленното жури на тазгодишното Bulgaria Tattoo Expo 7. Седмото издание на националния фест се проведе на 10-11 септември в Зала 3 на НДК. През 2013-а „Знаме” писа за артиста с рождено име Димитър, когато с екипа си спечели три отличия в петте категории, включително две първи места на дванайстото издание на Tattoo Fest София. Това бе и последната му публична изява у нас. По същото време пазарджишкият майстор даде интервю по MTV по повод спечелената първа награда на завършилия 7-и тату конвент в гръцката столица Атина.

Сега нашенецът, заради когото навремето испанският футболен национал Фернандо Маркес си направи татуировка, бе в епицентъра на Bulgaria Tattoo Expo 7. На изложението в НДК имаше какво да се види като майсторлък и креативност. Журито показа професионализъм, когато бе осветен акт на неуважение към към работа на артист, чийто дизайн е заимстван и с него е участвано в конкурсите за татуировка. Но според правилата, за креативност се дават 10 точки – точно толкова, колкото и за изработка.

Дидо от Д 2 показа за пореден път, че е отличен и магичен водещ, а живата музика на Bad Cast, Odd Crew и „Оренда” допълнително вдигнаха емоцията на присъстващите.

“Нека мастилото бъде с вас”, пожелаха организаторите на събитието накрая.

Barthez е роден през 1978-а в Пазарджик и е един от първите, които започнали да татуират в България в средата на 90-те. Завършил е художествена паралелка в “Георги Брегов”, после и специалност “Скулптура” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” във Велико Търново. Занимава се и с бойни изкуства. Работил е като татуист в почти цяла Европа, като е участвал и журирал в редица тату събития на континента. Собственик е на Forevermore TattooShop Bulgaria. Той е един от най-добрите майстори в цветната живопис, а стилът му на работа включва основно стиловете Japanese, American Traditional и Neo Traditional.

А какъв е коментарът на Barthez пред „Знаме” за това как видя форума, четете в книжния ни брой.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички