Понеделник, 02 Яну 2023
 
Пазарджик

Световният рекордьор по щанги Гърдев направи спортен празник в училище

  03.10.2022 14:27             
Световният рекордьор по щанги Гърдев направи спортен празник в училище

ЦЕРОВО. Европейски ден на спорта под мотото „Спорт без отпадъци” организира в местното училище Георги Гърдев. Последният най-успял щангист на Пазарджик в момента е учител по физическо възпитание в церовското ОУ „Христо Ботев”. Ентусиазираните момчета и момичета с плам и устрем се впуснаха в състезателните игри, които бяха подчинени на разделното събиране. В три отбора от по 10 души от различни възрасти трябваше щафетно да съберат по най-бързия начин стъклени,, пластмасови и хартиени отпадъци – всеки в своя контейнер. Много емоции имаше и в тегленето на въже от двете страни на картонена кутия и на футболния мач.

„Децата се забавляваха, но и научиха кой боклук къде трябва да се изхвърли. Сигурен съм, че ще научат и други, включително и по-възрастни хора, които и не подозират защо различни контейнери са оцветени в синьо, зелено и жълто”, коментира пред „Знаме” бившият вицеевропейски и вицесветовен шампион. Негов е световният рекорд в изтласкването - от Ла Коруня’1999, където мъжете ни станаха европейски шампиони, водени от Иван Абаджиев. Под ръководството на Гърдев като национален треньор на Италия „адзурите” за пръв път се сдобиха с европейска и вицеевропейска титли, съответно при жените до 21 години и при мъжете.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички