Регионът

По програмата за дуално обучение още 26 гимназисти подписаха трудови договори с “Асарел-Медет“ АД

  05.10.2022 08:32             
По програмата за дуално обучение още 26 гимназисти подписаха трудови договори с “Асарел-Медет“ АД

ПАНАГЮРИЩЕ. Двадесет и шест възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище са най-младите кадри в екипа на „Асарел-Медет“ АД, след като подписаха своите трудови договори по програмата за дуално обучение в дружеството. Това са учениците от 11 клас, които се обучават по специалностите „Минна електромеханика“ и „Пътностроителна техника“.

В първия си работен ден момчетата и момичетата бяха приветствани от Стоян Боев, eксперт „Обучения“.. Инж. Цветан Чернирадев запозна учениците с правилата за здраве и безопасност при работа в компанията.

Това е шестият випуск от дуалното обучение на панагюрската професионална гимназия, който става част от екипа на „Асарел-Медет“АД. С единадесетокласниците бяха сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение за 7-часов работен ден, при два работни дена седмично. Учениците получават още работно облекло, допълнителни фирмени обучения, карти за безплатно пътуване и за безплатна храна, както и доплащания за празници в зависимост от постигнатия успех в училище.

През настоящата учебна година в „Асарел“ ще се обучават общо 36 ученици от 11 и 12 клас, като бъдещите абитуриенти ще усвояват професията си в реална работна среда по 3 дни седмично.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички