Регионът

ДГ „Звънче“ реализира успешно проекта „Заедно в различието, единни за по-добро бъдеще“

  05.10.2022 18:06             
ДГ „Звънче“ реализира успешно проекта „Заедно в различието, единни за по-добро бъдеще“

ПАНАГЮРИЩЕ. С хепънинг и общински дискусионен форум проектът „Заедно в различието, единни за по-добро бъдеще“, финансиран по договор, сключен с ЦОИДУЕМ № БС 33.20 – 1 – 018/22.10.2021 година, с бенефициент детска градина „Звънче“, бе финализиран успешно. Проектът цели изпълнението на форми на взаимодействие между децата от различен етнически произход за утвърждаването на междукултурните ценности и възпитаването по модел на поведение, основан на хуманизъм и толерантност.

На базата на натрупания професионален и практически опит, на 29.09.2022 година, екипът на детска градина „Звънче“ бе домакин на общински дискусионен форум на тема: „Междуетническа толерантност – споделяне и обмен на добър опит, идеи и добри практики от работата с деца и родители”.

Дискусионният форум бе открит от Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на община Панагюрище, която представи специфичните добри практики за ефективната интеграционна политика на общината. Тя акцентира, че солидарно споделена отговорност между Община, институции и граждани е ключовата предпоставка за създаване и развитие на все по-добри възможности за живот на хората.

По време на хепънинга „Заедно в многообразието, единни в различието“, екипът демонстрира част от постигнатите резултати с децата и показа подобрените условия в детската градина, като директорът на ДГ „Звънче“ Мария Рендакова презентира обстоен доклад-преглед по проекта и подчерта, че е създаден действащ педагогически модел за социализация и образователна интеграция на децата и зачитане на плурализма и многообразието.

Учителите от детската градина - г-жа Кърпарова, г-жа Костуркова, г-жа Петришка, г-жа Златанова и г-жа Найденова - ръководители на творческите и летните клубове, презентираха дейностите и резултатите по проекта, като представиха информация за сътрудничеството на детската градина с родителите и проведените обучителни срещи, запознаха присъстващите с креативната дейност на клубовете „Вълшебството и чарът на театъра и музиката“, „Пъстър детски свят“, „Традиции на етносите“ , „На червено спри!“ и лятна спортна академия „Весели игри“.

Във форума взеха участие още директори и учители от образователните институции в община Панагюрище, служители от отдел „Социални дейности и здравеопазване” в Община Панагюрище, социални работници от Център за работа с деца на улицата-град Панагюрище, доброволци и родители, като всички те споделиха позиции по темата на форума и обмениха опит.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички