Други

Утре министърът на културата ще е в Брацигово, Пещера и Пазарджик

  06.10.2022 17:33             
Утре министърът на културата ще е в Брацигово, Пещера и Пазарджик

Утре, 7 октомври 2022 г., министърът на културата проф. Велислав Минеков ще посети област Пазарджик.

В град Брацигово министър Минеков ще обсъди с кмета на общината Надежда Казакова и представители на националните ръководства на Камарата на архитектите и Камарата на строителите, проекта за създаване на Национална школа по архитектурна и строителна реставрация за подготовка на кадри.

Културният паметник Старият часовник ще посети в град Пещера проф. Велислав Минеков. За дейностите по реставрация, които се извършват в момента, са осигурени финансови средства от Министерство на културата.

В град Пазарджик министър Минеков ще разгледа изложбата колекция „Величко Минеков“, която се открива на 11 октомври, ще посети STEM центъра и музейната експозиция в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“.

По време на посещението си в област Пазарджик министърът на културата проф. Велислав Минеков ще бъде придружаван от областния управител Трендафил Величков.

В 14.00 ч., пред сградата на Регионален исторически музей Пазарджик министър Минеков ще отговори на въпроси на журналисти.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички