Крими

Гонка на нерегистриран и пълен с крадени дърва джип завърши с арест

  10.10.2022 12:29             
Гонка на нерегистриран и пълен с крадени дърва джип завърши с арест

Петима са задържани заради незаконна сеч или транспортиране на незаконно добити дърва, но най-динамичен се оказал случая с 30-годишен жител на септемврийското село Семчиново. Вчера следобед на улица в селото автопатрул при РУ-Септември забелязал джип „Исузу“, като возилото било натоварено с дърва. Полицаите подали сигнал на водача да спре за проверка, но той не се подчинил. Вместо това натиснал педала на газта, след няколко преки обаче изоставил возилото и опитал да се укрие. Органите на реда бързо установили, че това е мъж на 30 години от същото село. Той превозвал два кубически метра незаконно добити дърва за огрев. Освен това  джипът бил без регистрационни табели и не е регистриран по надлежния ред. Автомобилът е иззет, а притежателят му задържан в ареста.

Екипи на РУ-Септември засекли трима мъже в коритото на река Марица, в землището на село Злокучене. Последвала проверка, при която униформените установили, че това са трима жители на същото село на възраст между 25 и 39 години. С помощта на моторен трион те били отсекли и натоварили в каруци общо 3.5 кубически метра дърва за огрев. Полицаи от участъка в Белово извършили проверка в къщата на 37-годишен беловец. В сайванта органите на реда открили два кубика широколистна дървесина. Дървата не били маркирани с контролна горска марка, а мъжът не представи никакви документи за техния произход.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички