Пазарджик

Още 20 дръвчета ще засадят Ваня Иванова и млади доброволци на Стадиона

  13.10.2022 14:07             
Още 20 дръвчета ще засадят Ваня Иванова и млади доброволци на Стадиона

ПАЗАРДЖИК. В 11 часа на 18 октомври фризьорката Ваня Иванова, заедно с доброволци от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, отново ще засадят 20 дръвчета в парк „Стадиона“. Това ще се случи за пета поредна година, като към кампанията „Сърце в зелено“ се присъединяват и ученици от Велинград, както и малчугани от детска градина „Валентина Терешкова“.

- Доброто е заразително – убедена е Ваня Иванова и за да го потвърди, дава следният трогателен пример:

- Дете от детска градина „Валентина Терешкова“ събудило баща си посред нощ с молба да полеят нейната „Японска вишна“, защото през деня забравило.

Младата жена не крие, че с екокампаниите си през годините цели да провокира интереса на децата и подрастващите към екологията и грижата за природата. Иска й се гражданите също да са по-активни, защото „всичко, което ни заобикаля е част от нас и ако ние се грижим за дърветата, то е същото като да се грижим за себе си.“

- Всеки иска да отиде в парка през лятото и да стои на сянка, но не си дава сметка, че това се случва, само защото преди петдесет години някой друг е засадил и се е грижил за тези дървета – допълва коафьорката. Тя благодари за съдействието на Община Пазарджик и на кмета Тодор Попов, който неведнъж се е включвал и в засаждането на дърветата.

- Засаждането на дърветата е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Да засадиш дърво, оставяйки следа след себе си, емоция, която трябва да бъде изпитана от всяко едно човешко същество – казват пък учениците от пазарджишката гимназия, които участват в кампанията за пета поредна година. Ръководството и преподавателите им също са горди да са част от нея.

От вече засадените дръвчета няма нито едно загинало. Повечето са от вида „Японска вишна“. В грижите се включват все повече граждани на различна възраст. Самата Ваня по няколко пъти в седмицата пренася десетки кофи с вода, за да полива фиданките. В горещите летни дни броят им надхвърля 60.
(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички