Четвъртък, 12 Яну 2023
 
Други

Нови награди за Димитър Френски и ВГ “Георги Шаранков“ за шлагери и стари градски песни

  13.10.2022 16:11             
Нови награди за Димитър Френски и ВГ “Георги Шаранков“ за шлагери и стари градски песни

САМОКОВ. Наши певци спечелиха две първи и една втора награда от Десетия юбилеен национален фестивал на старата градска и шлагерна  песен. Димитър Френски и Вокална група „Георги Шаранков“ и сега не изневериха на себе си и обраха овациите на публиката в Самоков.

Френски, известен и като българския Том Джоунс, грабна първо място в раздел „Индивидуално изпълнение, раздел „Шлагерна песен“ с песента „Каквато искаш ти бъди“, изпята навремето от Борис Годжунов, както и второ място за авторска песен с парчето „България не се продава“ (текст на Вера Илиева и аранжимент на Серафим Попниколов).

"Снощи донесохме на нашия град поредната първа награда от 10-ия юбилеен фестивал в град Самоков! Благодарим на журито, в лицето на председателя Станислав Почекански, за дадената висока оценка на нашето творчество! Благодарим за топлото посрещане и взаимната приятелска обич на дейците при Читалище-паметник "Отец Паисий - 1859"!", написаха във Фейсбук и победителите от Вокална група "Георги Шаранков.

 „Организацията бе на високо ниво, както винаги. Сега, като юбилеен фестивалът беше още по-впечатляващ. Благодарен съм на журито и на публиката, и разбира се, на целия екип, който създаде песента „България не се продава“. Тя ми е финалната коронна песен на концертите ми напоследък и хората много я харесват“, коментира пред „Знаме“ Димитър Френски. Скоро той отново ще влиза в студио с нова песен.

Десетият фестивал бе организиран от местното читалище-паметник „Отец Паисий-1859 г.“ Председател на журито бе председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански.

Откриването на фестивала бе впечатляващо. Пред сградата на читалището бе пресъздадена автентична градска среда от началото на ХХ век. Луксозен файтон, младежи в красиви костюми и рокли, характерни за това време, музикална атмосфера, пресъздадена от музиканти към школата на читалището, улични художници и фотографи предложиха на публиката една ретроспективна разходка из Самоков, един век назад. Официалното откриване бе на сцената, където декорът също бе подходящо подбран за темата – градска среда от началото на ХХ век. Кметът Георгиев поздрави организаторите и пожела на участниците да се наследят на прекрасните песни и шлагери и да отнесат много положителни емоции от Самоков. След което любителите на стари градски песни и шлагери можеха да се насладят на изпълненията на групи от цялата страна.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички