Крими

Полицейският бюлетин на 17 октомври 2022 г.

  17.10.2022 12:20             
Полицейският бюлетин на 17 октомври 2022 г.

Незаконно притежавани оръжие, боеприпаси и барут са иззети от частен дом в Белово. Служители от РУ-Септември извършили претърсване в жилището на 72-годишен мъж от Белово. Вътре органите на реда открили самоделен пистолет, самоделно устройство с цев и пусков механизъм, цев за оръжие, 44 ловни и 20 бойни патрона, ловни капси и две шишета с барут. Мъжът не притежавал никакви разрешителни за тяхното съхранение. По случая е образувано досъдебно производство.

Солидно количество дрога са открили служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик в жилището на млад мъж от областния град. В петък следобед екипи на сектора извършили претърсване в къщата на 35-годишен пазарджиклия. Вътре те открили суха зелена листна маса от глави и съцветия с общо тегло от 725 грама. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан в ареста на РУ-Пазарджик. По случая е образувано бързо производство.

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от районното управление установиха и задържаха жена, извършила грабеж. В събота вечерта в полицейското управление на областния град се обадила притеснена жена. Тя съобщила, че нейната 76-годишна майка била причакана от непознато лице пред входа на жилището и. Пенсионерката се простила с дамската си чанта с намиращите се в нея 120 лева, лични документи и хранителни продукти. След получаване на сигнала незабавно били предприети заградителни и оперативно-издирвателни действия в периметъра на извършеното престъпление. Не след дълго полицаите се добрали до самоличността на извършителя. Оказало се, че това е 26-годишна жена от пазарджишкото село Ивайло. Тя е стар познайник на органите на реда и е задържана в ареста за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Извършител на вандалска поява е задържан от служители на РУ-Пещера. В събота вечерта в РУ-Пещера бил получен сигнал от 23-годишен пазарджиклия. Мъжът съобщил, че на улица в село Капитан Димитриево е бил нападнат от 22-годишен жител на селото. С помощта на метален прът нападателят счупил предното стъкло, едно от огледалата и повредил дясната врата на лек автомобил „Мерцедес“. Извършителят е задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Пиян и неправоспособен водач с нерегистриран автомобил се опита да избяга от полицейска проверка и катастрофира. Случката се разиграла в събота в местността „Дъното“ край язовир „Батак“. Автопатрул при РУ-Пещера се опитал да спре за проверка лек автомобил „Опел“. Водачът на немското возило вместо да намали скоростта настъпил педала на газта и се опитал да избяга. Не след дълго обаче загубил управление над возилото и катастрофирал. За радост при инцидента няма пострадали хора. Униформените установили, че беглецът е 45-годишен мъж от Стара Загора. Бил тестван с дрегер, при което уредът отчел 1.84 промила концентрация на алкохол. Освен това се оказал неправоспособен, а автомобилът дерегистриран. Той е задържан в ареста на РУ-Пещера, а спрямо него се водят две бързи производства.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички