Регионът

Само седмица остава до финала на конкурса “Пещерските будители“

  18.10.2022 11:36             
Само седмица остава до финала на конкурса “Пещерските будители“

ПЕЩЕРА. Само точно една седмица остава до финала на третото издание на конкурса на "Биовет" АД - "Пещерските будители". Тази година малчуганите могат да предадат приказка, разказче или стих, посветени на "Хората от моя роден град". Тъй като в начален и прогимназиален курс не се изучава писането на есе, то ще бъде сред възможностите само на гимназистите, които също могат да представят и останалите три писмени форми.

"Темата е благодатна и доста творческа." - коментира преподавателката от ПГХВТ "Атанас Ченгелев" - Елена Божкова. "Има интерес от страна на децата, ще представим освен писмени работи и рисунки, и фотографии". Очаква се броят на участниците да е по-голям от миналата година, когато в конкурса се включиха над 130 ученици от първи до дванадесети клас.

Припомняме, че конкурсът не е анонимен. На гърба на писмените работи, рисунките и фотографиите, трябва да бъдат написани трите имена на съответния участник, класа и училището от което е.

Наградният фонд е осигурен от "Биовет" АД и надхвърля 2000 лв. Предвидени са и поощрителни награди за участниците със специални образователни потребности. На 27 октомври журито, с председател Цветана Чучева, ще определи и най-добрите в трите раздела - литература, рисунка и фотография. Наградите ще бъдат връчени на 1 ноември, Денят на народните будители.

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички