Крими

Убиецът от Малка Верея бил надзирател в Пазарджик

  21.10.2022 08:53             
Убиецът от Малка Верея бил надзирател в Пазарджик

Задържаният за убийството на 52-годишния Николай Колев в село Малка Верея, е бил надзирател в затвора в Пазарджик, освободен от системата и понастоящем живеещ в старозагорския кв. „Железник“. 42-годишният Стойчо Тодоров е обвинен в умишлено убийство. Той е зет на жертвата.

Престъплението е квалифицирано по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Сигналът за инцидента е бил получен в 2:33 часа в четвъртък във Второ РУ на МВР – Стара Загора. Пристигналите на мястото екипи на полицията и ЦСМП са констатирали, че Колев е с огнестрелна рана в областта на гърдите, близо до сърцето. Той е бил откаран в болница в тежко състояние и с опасност за живота. По-късно през деня, въпреки оказаната му медицинска помощ, Колев е починал. В лекия автомобил, с който се е придвижвал Стойчо Тодоров, е намерено огнестрелно оръжие – ловна пушка, която ще бъде изследвана като средство за извършване на престъплението. Предстои назначаването на експертизи, които да установят с точност механизма на осъществяване на деянието и причината за настъпване на смъртта на Колев. Работи се по установяване мотивите за престъплението. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора, да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички