Крими

ДДС-измамници източили 1,8 милиона лева от април до сега, провежда се мащабна полицейска операция и при нас

  21.10.2022 10:24             
ДДС-измамници източили 1,8 милиона лева от април до сега, провежда се мащабна полицейска операция и при нас

Мащабна полицейска операция на ОДМВР – Бургас за документиране на престъпната дейност на лица, занимаващи се с източване на ДДС в особено големи размери, се провежда в момента на територията на области Бургас, Стара Загора, Пазарджик и София. Правят се претърсвания и изземвания и в Панагюрско.

От ОД МВР-Бургас съобщиха, че е установено търговско дружество със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47 годишен български гражданин, което извършва внос от Република Турция и вътрешно общностни придобивания на големи количества строителни материали от Гърция, Румъния и други държави от Евросъюза. С цел избягване установяването и плащането на данъчни задължения, горепосочените вътрешно общностни придобивания преминават документално през различни фирми „бушони“, стопанисвани от безимотни лица, а в действителност се разтоварват в складове, собственост на айтоската фирма.

До момента е констатирано, че по посочения механизъм само от м. април до сега фиска на Република България е ощетен с над 1 800 000 лв.    

Съществуват данни, че освен на занижени стойности внасяните строителни материали /тухли, дървен материал, различни видове желязо и др./ не отговарят на стандартите на Европейския съюз и могат да създадат опасност при строителството, както на сгради, така и на промишлени съоръжения.

По случая е образувано досъдебно производство при условията на неотложност, като провеждането на процесуално-следствени действия на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички