Четвъртък, 26 Яну 2023
 
Регионът

Кметът Тодор Попов: Щастлив съм, че успяхме да реновираме цялото читалище в Мало Конаре

  27.10.2022 17:14             
Кметът Тодор Попов: Щастлив съм, че успяхме да реновираме цялото читалище в Мало Конаре

"Тук съм, заедно с кмета на селото, за да проверим, докъде стигна изпълнението на един важен за селото проект, който включва ремонта на залата, обслужваща читалището". Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов при посещението си в най-голямото село на общината - Мало Конаре. Той благодари на кмета на селото Димчо Караиванов за изготвения проект, с който Общината кандидатства по Програмата за морско дело и рибарство.

Средствата по проекта са предназначени за реновирането на залата на читалището, който включва: ремонт на покрива, тавана, настилките, външно и вътрешно боядисване, ново осветление. В нея традиционно се провеждат срещите с жителите на селото, служи и за редица извънкласни дейности на учениците, както и за читалищни такива.

"Залата има страхотен вид вече. Знаем, че през следващите 20 години няма да има необходимост от интервенции.

Щастлив съм, че през годините успяхме да реновираме цялото читалище, като през настоящата успяхме да монтираме и съоръжение за хора с увреждания и улесним достъпа до читалището, а с изграждането на навес - и провеждането на разнообразни масови мероприятия, независимо от атмосферните условия.

Аз съм поел ангажимент към кмета да оправим стълбищата и подстъпите към тях, както пейките и външното осветление. За да може идната година на 9 май да се съберем тук и да празнуваме на един напълно реновиран площад и читалище," сподели Тодор Попов. Той уточни, че до края на годината в Мало Конаре ще бъде монтирана и нова детска площадка пред кметството, а от следващата седмица започват дейностите по изграждането на голяма спортна площадка, която ще включва голямо футболно игрище с осветление.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички