Пазарджик

Сърце от третокласници туптя за Вики в двора на НУ „Васил Друмев“, в небето полетя бял гълъб

  28.10.2022 10:54             
Сърце от третокласници туптя за Вики в двора на НУ „Васил Друмев“, в небето полетя бял гълъб

Заредно с дарените средства, учениците изпратиха на младата майка и 250 детски рисунки

Да, в календара на Начално училище „Васил Друмев“ днешният 28 октомври е такъв ден! Защото човек чувства себе си цял, когато помага, когато дарява, когато осмисля! Ние, преподавателите, учим нашите ученици и на това! Защото благотворителността се възпитава от ранна детска възраст и е част от процеса на изграждане на личността!

Кампанията „Заедно за Вики“ инициирана от класните ръководители и изцяло подкрепена от учениците и техните семейства прерастна в днешния специален ден! Виктория Петрова е от Пазарджик, съпруга и майка на две прекрасни момичета, възпитаници на Начално училище „Васил Друмев“ - Ивана и Микаела. Семейството се нуждае от финансова подкрепа за осигуряване на скъпоструващо онколечение в Турция.

Какво се случи днес?

По инициатива на Ученическия съвет на училището, в който участват представители на всички класове, всички ученици от 3 „б“ клас, с класен ръководител Антоанета Василева, заедно с представиткели на УС изписаха огромно сърце в двора на училището и заедно изрекоха най-красивата детска молитва, „Дядо Господи, прости ми....“ на Иван Вазов. С мисъл за доброто, надеждата и с вяра!

От ръцете на децата, водени от Микаела, по-малката дъщеря на Виктория Павлова, която е ученичка в 3 „б“ клас и нейните приятели, в небето полетя бял гълъб. В знак на съпричастност, вяра, надежда и предстоящи по-добри дни за всички!

Съпричастни с инициативата бяха всички ученици и преподаватели в училището, които през целия ден са с червени сърца на реверите си.

Събраните средства в размер на 2632.34 лева бяха дарени на бащата Спас Павлов, който също беше в училището. Той получи и специален подарък - 250 рисунки от всички деца в училището с посланието, подчинено на днешния ден-вяра и надежда!

Днес Начално училище „Васил Друмев“ е обич!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички