Понеделник, 30 Яну 2023
 
Пазарджик

Конгресът на Обединени земеделци преизбра Петя Ставрева за председател

  31.10.2022 08:49             
Конгресът на Обединени земеделци                                             преизбра Петя Ставрева за председател

От партията се обявиха за консолидация на земеделското движение и на демократичната общност

Делегатите на VІ редовен конгрес на ПП Обединени земеделци преизбра Петя Ставрева за председател на партията. Форумът се проведе днес, 29 ноември 2022 г., в Пазарджик.  За председател на Върховната контролно-ревизионна комисия на организацията беше преизбрана Зара Клисурова.

Гости на конгреса бяха народният представител Стефан Мирев и бившият депутат Панайот Ляков. Поздравителни адреси до делегатите на VІ конгрес изпратиха кметът на Пазарджик Тодор Попов и председателите на БЗНС - Илия Зюмбюлев и на ЗС „Александър Стамболийски“ – Спас Панчев.

Обединени земеделци споделяме демократичните ценности и каузата на Обединена Европа. Ние вярваме, че в дух на партньорство и взаимно зачитане между партиите в семейството на ЕНП и демократичното пространство трябва да изградим общност и да обединим хората, които подкрепят евроатлантическия избор на България, заяви на конгреса Петя Ставрева.

Тя изтъкна, че парламентарните избори са избрали силно фрагментиран парламент, който е отражение на дълбоките разделителни линии в българското общество. Кризата на доверието на избирателите се задълбочава и създава опасност за овладяване на властта от популистки и тежко зависими формации, подчерта Ставрева. Днес България има нужда от редовно демократично правителство, което да извади страната от енергийната, икономическа и социална кризи, каза тя.

Партиите от демократичната общност трябва заедно да дадем отпор на опитите България да бъде отклонена в грешни посоки, призова председателят на Обединени земеделци.

Време е за реални стъпки към консолидацията на земеделското движение, заяви Петя Ставрева.

ПП Обединени земеделци ще продължи да работи за утвърждаване за демокрацията в България, за продължаване на евроатлантическата интеграция и да отстоява принципите и целите на ЕС, записа в решенията си конгресът.

Сред задачите на националното ръководство на партията е изготвянето на Платформа с актуалните приоритети на земеделското движение днес.

Делегатите на форума на ПП Обединени земеделци заявиха подкрепа за народа на Украйна в битката за свобода, независимост и териториална цялост. „Настояваме за продължаване на усилията на международната общност за намиране на мирно решение на конфликта“, записа в решенията си конгресът.

Обединени земеделци препоръчват да се работи за осигуряване на продоволствената сигурност и за енергийната независимост на България чрез диверсификация и разработване на добива от собствени енергийни източници.

От партията настояват за стимулиране и финансиране чрез европейските програми на производствата, които осигуряват висококачествени продукти, отговарящи на европейските норми и стандарти и са експортно ориентирани.

Пресцентър на ПП Обединени земеделци


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички