Регионът

Връчиха националната литературна награда “Милош Зяпков“

  02.11.2022 11:51             
Връчиха националната литературна награда “Милош Зяпков“

РАКИТОВО. Снощи бе връчена националната литературна награда “Милош Зяпков”. Тя бе присъдена на Красимир Димовски за книгата с разкази “Момичето, което предсказваше миналото” и на Хайри Хадман за стихосбирката “Аз, бедуинът”.

В Деня на народните будители петима автори на литературни произведения получиха награди на името на ракитовския творец Милош Зяпков.

Церемонията се проведе в ОНЧ “Будилник 1898”, Ракитово и събра ценителите на литературното творчество и културния живот.

В раздела за ученици от Пазарджишка област наградата за поезия бе присъдена на Виктория Чукалова за стихотворението “Приятелство”, а за проза - на Петя Прагова за разказа “Кой съм аз?”

Награда на журито за местен автор от община Ракитово получи Айлин Дрикова-Еврен.

Призовете на победителите бяха връчени от зам.-кмета на общината Виляна Колчева, която пожела здраве вдъхновение на творците.

Петчленното жури с председател поетесата  Маргарита Петкова включваше още поетът и писател Васил Сотиров, поетът и учител Валери Иванов, журналистката  Катя Ташева и Анна Митева – библиотекар към ОНЧ „Будилник 1898“.

Гостите си припомниха някои от творбите на Зяпков в изпълнение на негови приятели, и имаха възможността да чуят песни по негови стихове и музика на Хайгашод Асасян в изпълнение на Георги Жребчов и Стоян Арабов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички