Други

Цветанка Чучева и нейната откровено нехайна книга

  04.11.2022 12:49             
Цветанка Чучева и нейната откровено нехайна книга

ПЕЩЕРА. Това е откровено нехайна книга – казва за творбата си "И други отклонения" авторката Цветанка Чучева. И се аргументира:

"Книгата нехае за вселенските, глобални, национални, исторически, политически, религиозни, икономически, социални... И за всички останали теми, с които се занимават важните книги. Всяка страница е убежище от значимости. Тя е като симпатична закачка. Навярно ще натъжи философски настроените и ще развесели шегобийците.

Тя е като някой да ти помаха свойски от отсрещния тротоар.

Да не се сещаш кой беше този, но после дълго да ти се иска пак да го срещнеш. Тя е като в есенна привечер да седиш със стар приятел на чаша искрящо лято. Тя е преживелиците, които не искаш да забравиш, докато се тешиш, че ще ти се случат отново. Тя е леко загадъчно пътуване, което ще ти върне вкуса към непредвидени отклонения.

Тази книга предлага едно споделено пътуване. Няма да ти е важно за къде си тръгнал и къде точно си пристигнал. Защото в географското местоположение няма нищо вълнуващо. Но ще усещаш, че винаги си искал да се озовеш на това място или вече си бил и просто си се върнал."

Художник на корицата е Борис Стайков, графично оформление - Елена Стайкова, редактор -- Цветанка Убинова, рецензент - Магдалена Хаджиева, издателството е Belloprint.

"…По тези брегове един безбрежен мъдрец е изтанцувал своя разказ. Отдавна. Харесвал сгромолясвания. И сега го виждам. Все така си седи на пясъка със запретнати крачоли и шепа бадеми. Отпива от чашата вино, преглъща елегиите на морето. Завещал ни е убеждението си, че това е всичко, от което се нуждаем.“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички