Регионът

Ангелина Манушева: Красотата на малките неща ни зарежда

  06.11.2022 09:15             
Ангелина Манушева: Красотата на малките неща ни зарежда

ПЕЩЕРА. Художничката Ангелина Манушева дойде от Испания да открие вторта си самостоятелна изложба в родния си град. В експозицията си тя представи 51 творби – акварел, акрил и графика, рисувана с молив, креда и туш. Изложбата бе поредното художествено събитие в галерия „Проф. Веселин Стайков” и се прие радушно от пещерци и гостите на града.

- Г-жо Манушева, долетяхте от Испания за откриването на самостоятелната си изложба. Какво Ви връща тук?

- Вълнувам се от това събитие, тъй като мина доста време от предишната ми самостоятелна изложба. Аз никога не съм оставяла родния си град. Голяма част от семейството ми е тук, моето сърце е тук и винаги ще бъде.

- Какви произведения подредихте в експозицията и какво послание носят творбите Ви?

- Експозицията е съставена предимно от творби в живопис и графика. Всяка творба сама по себе си носи нотка от определено мое моментно емоционално настроение, любовта към природата, цветовете и рисуването. Посланието, което искам да предам с тях, е че въпреки трудните моменти и сивото ежедневие, красотата на малките неща около нас може да ни накара да се чувстваме добре, да ни зареди.

- В картините залагате на реалистичното начало. Защо?

- Обичам, съзерцавайки нещата, да ги представям такива каквито са или поне да се доближа максимално до оригинала, за да могат и хората да видят и усетят това, което аз съм видяла с очите си.

- Графиката е другата Ви страст…

- Да. Обичам и двете. Рисувам предимно с масло, но също така използвам акварел и акрил, а за графиките молив, туш и креда.

- Откога рисувате?

- Откакто се помня. Имало е периоди, в които не съм била толкова активна, но въпреки това винаги съм се връщала към рисуването и то винаги ме е успокоявало и доставяло удоволствие.

Цялото интервю - само в книжния ни брой.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички