Регионът

„Да си част от столетие“

  05.11.2022 08:37             
„Да си част от столетие“

И Румен Радев, и Вежди Рашидов, поздравиха юбилярите от СУ „Христо Ботев“

СЕПТЕМВРИ. На 28.10.2022 г. Средно училище „Христо Ботев“ чества своя вековен юбилей. „100 години - история! 100 години - поводи за вдъхновение, гордост, удовлетворение! 100 години - традиции и новаторство!“, написаха с гордост от учебното заведение.

В празничното шествие се включиха всички ученици, учители и гости, а начело бе духовият оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада-Карлово. Под звуците на маршова музика колоната премина по булевард „България“ и завърши пред Общинския театър „Възраждане”.

Кулминацията на празника бе тържествения концерт на сцената на ОТ„Възраждане”. Официални гости на събитието бяха Светлан Карталов – главен секретар на Областна администрация, председателят на Общинския съвет Кирил Тодорин, кметът на общината Васка Рачева и зам.-кметът Иванка Вощанска, Дора Дулчева - началник на РУО-Пазарджик, Александра Полищук – старши експерт към РУО, директори на училища, бивши учители и възпитаници на училището…

Приветствие към всички в залата отправи директорът на училището Галина Дишкова. Тя изказа благодарност към всички , които са положили усилия за утвърждаване авторитета на училището, защото съграденото с любов остава вечно, а към всички ученици се обърна с думите: „Вашите мечти се раждат в нашето училище. Следвайте ги смело и с постоянство и вяра ги превръщайте в реалност.“

Своите пожелания към учителския колектив и учениците отправиха Васка Рачева, Кирил Тодорин и Дора Дулчева.

Един от най-тържествените моменти беше прочитането на поздравителните адреси. Сред тях и адрес от президента на РБългария Румен Радев, който отличи с Почетния знак на Президентството училището - за постигнати високи резултати в обучението и възпитанието на поколения ученици от община Септември, както и за значим принос към системата на образованието на страната. Бяха прочетени поздравителни адреси от председателя на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов, областния управител Трендафил Величков, от училища, детски градини и читалища от общината и областта, и от бивши възпитаници на училището.

Вълнуващо бе, когато г-жа Дишкова обяви, че за дългогодишен принос в издигане авторитета и престижа на СУ „Христо Ботев“ с плакет се удостояват бившите директори Янка Кметска и Иван Димитров.

Концертът продължи с многобройни изпълнения – рецитали, танци и сценки с участието на ученици от СУ „Христо Ботев”. В основата на сценария бе положена идеята за приемствеността между поколенията, преминали през училището. Участваха още представители на ФТА „Загоровче”, ФГ „Мераклии”, спортен клуб по художествена гимнастика ,,Амея спортс”-Белово. За финал всички се насладиха на изпълненията на Здравко Мандаджиев.

Кошници с цветя имаше от НУ „ Васил Левски“, гр. Септември и от сем. Лилия и Явор Митеви. Залата отекна от бурни аплодисменти, когато на сцената беше изнесена празничната торта и излезе колективът на СУ „Христо Ботев“.

По повод 100-годишния юбилей бе издадена книгата „Да си част от столетие“, събрала най-интересните факти и значими събития в периода 1922-2022 г. Издаването на книгата и всички събития, посветени на юбилея на СУ „Христо Ботев“, гр. Септември се осъществиха благодарение на спонсорите „Рьофикс“ ЕООД, „Интеркомплекс“ ООД, „Сииуайнс Спирит“ АД, „Електролукс – Табаков и синове“ ООД, „Борса“ ЕООД, църковно настоятелство при храм „Свети Харалампий“, гр. Септември и бивши възпитаници на училището.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички