Други

Сценаристи на Слави трошат интериор на 7/8 ТВ заради наши творци

  06.11.2022 08:27             
Сценаристи на Слави трошат интериор на 7/8 ТВ заради наши творци

Емоциите в студиото отключиха новият клип на група „Три плюс“ и картина с кафе и вода

СОФИЯ. Спонтанен малък хаос предизвика гостуването на наши творци в студиото на "Шоуто на сценаристите" по 7/8 ТВ. На 31 октомври пазарджишката група „Три плюс“ и графичният дизайнер Петко Петков гостуваха в телевизията на Слави в „Левски Г“. Димитър Стоименов - басист и съосновател на групите „Три плюс“ и Voice and Fingers , както и продуцент на музикалния видео клип "Влюбеният скитник", и Петко Петков - направил анимацията на клипа, представиха творческата продукция в колаборация между музиканти и графични дизайнери. Гост в студиото зад кадър бе художничката Мария Баракова, която освен вокалист в бандата, е и муза на Димитър. Музиката и аранжимента са на „Три плюс“ в екип с Асен Минчев (китара и вокали) и Йордан Василев (барабани и перкусии), текстът е на Димитър.

След като сценаристите получиха армаган - картина на Мария Баракова,

един от сценаристите импулсивно свали една фотография от стената и я тресна в земята

с думите „Стига глупости. Най-накрая нещо стойностно да виси в студиото!“, след което закачи картината-подарък. Но и Драго, и колегите му, бяха силно впечатлени от гостите. Сценаристите направиха препратка и свързаха историята от песента с героите на Екзюпери. Адмирираха групата ,че освен приятния за слушане мелодичен рок и стойностни текстове, музиката е изцяло авторска и на български език, носеща послания, стойност и добродетели.

- Песента "Влюбеният скитник" е порив на дълбоки чувства, която Димитър, буквално за два дни проектира, и която беше за кратко тайна от мен. Момчетата от групата я приеха с ентусиазъм я претвориха и аранжираха.

Не крия, посвети и подари парчето на мен, което пък е най-якото,

което едно обичащо момиче може да получи - призна пред „Знаме“ Мария. - Сценаристите ни свалиха шапки и бяха толкова искрени… Показаха, че подкрепят таланта, изкуството, личното ни и екипно творчество. Впечатлиха се, че ние не разчитаме на никого, само на себе си. Имаше много смях, закачки, каламбур, те жонглираха, хахаха, лудница е с тях…

Групата е основно от трима души, но символът на плюса е гост музикантът

- в случая Илия Присадов - чудесен саксофонист. В други парчета на групата гостува Доктор Д - с акордеон и хармоника (д -р Динко Владимиров). Що се отнася до подаръка за сценаристите - помолих Димитър да оставим в студиото не само колективния ни творчески дух, но и нещо материално, сътворено с много любов.

 „Влюбеният скитник“ е сбъдване за всички. Митко сподели любов с всички. Аз пях, Ния рисува, Петко направи анимация. Всеки от нас сбъдна една мечта. Благодаря на всички заинтригувани и замесени в преживяването и емоциите – заключава Мария.

Какво разказа Мария за картината-подарък, изпълнена в техника, която нарекла каферел (нарисувана с естествения пигмент на кафе и вода), и още подробности за клипа, групата и енергията помежду им - четете само в книжния брой на "Знаме".

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички