Регионът

Деца гостуваха на полицаите в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Септември, а велинградски полицаи им дойдоха на крака

  14.11.2022 12:14             
Деца гостуваха на полицаите в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Септември, а велинградски полицаи им дойдоха на крака

Деца от детските полицейски управления в областта гостуваха на полицаите от управленията в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Септември. Униформените от РУ-Велинград пък от своя страна посетиха учениците в училище и на място ги запознаха с полицейската професия.

През изминалата седмица и във връзка с Професионалния празник на българските полицаи 8-ми ноември, децата от детските полицейски управления в региона гостуваха на органите на реда. Доброволците се срещнаха отблизо със служителите на охранителна и криминална полиция, посетиха оперативните дежурни части, местата за задържане на непълнолетни. От своя страна униформените ги запознаха с униформата на българския полицай, помощните средства, оборудването и патрулните автомобили. Разясниха им рисковете на полицейската професия, както и огромното удовлетворение от това да работиш в името на хората. Учениците имаха възможност да задават много въпроси, да се докоснат и лично да изпробват бронежилетки, каски, щитове, палки, които са важна част от полицейското оборудване. С радост органите на реда установиха, че децата добре познават отличителните знаци на полицаите, правилата за безопасност на улицата и правилното поведение в случай, че станат свидетели на престъпление или нарушение на обществения ред.      

През месец октомври на територията на Област-Пазарджик стартира Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“. Това е четвъртата група от деца, която ще премине през двугодишно обучение по тази програма. В рамките на региона участват общо 116 ученика от трети клас обособени в пет детски полицейски управления - НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, ОУ „Христо Ботев“ гр. Велинград“, ОУ „П.Р.Славейков” гр. Пещера и ОУ  „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик                                     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички