Регионът

Сигнал срещу ракитовския кмет за участие във фирми, той излезе с изявление

  15.11.2022 12:18             
Сигнал срещу ракитовския кмет за участие във фирми, той излезе с изявление

Срещу кмета на община Ракитово Георги Холянов е постъпил сигнал в Общинската избирателна комисия за това, че продължава да управлява фирмите си. Авторът на сигнала Димитър Делиев настоява, че Холянов управлява като едноличен собствениник три търговски дружества, а именно “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. За управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова - съпруга на Георги Холянов. Кметът излезе с изявление по темата.

"Сигналът, подаден в Комисията е напълно неоснователен, тъй като откакто съм кмет, не съм нито управител, нито прокурист, търговски пълномощник или управител на посочените дружества. Никога не съм упражнявал дейност като едноличен търговец, съдружник в събирателно дружество  или неограничено отговорен съдружник в командитно дружество и т.н. Освобождаването ми като управител в четирите търговски дружества, без да прехвърлям дяловете си, е ИЗЦЯЛО съобразено  със закона и актуалната съдебна практика на Административния съд в Пазарджик.

Към момента лично не  извършвам търговска дейност по смисъла на ТЗ, не съм управител, контрольор, прокурист, търговски представител, посредник, синдик, ликвидатор в търговски дружества, не участвам в надзорни съвети и управителни и контролни органи на такива. Позволявам си да обърна внимание, че в сигнала се съдържа внушение,  което считам за оскърбително: “Бележка: За управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова - съпруга на Георги Холянов.”  Действащото законодателство не съдържа забрана съпругата ми да бъде управител на търговските дружества, нито съм длъжен да прекратя брака си с нея, за да удовлетворя неоснователните претенции на подаващия сигнала човек", казва се в изявлението на Георги Холянов, който допълва, че "Семейството ми е свикнало да бъде атакувано по всякакъв начин. Това беше потвърдено и по време на предизборната кампания, продължава и знам, че ще продължи."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички