Понеделник, 06 Фев 2023
 
Пазарджик

15-годишнината си ще отбележи Комплексът за социални услуги за деца и семейства

  15.11.2022 14:50             
15-годишнината си ще отбележи Комплексът за социални услуги за деца и семейства

ПАЗАРДЖИК. На 21 ноември, понеделник, Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСДУС) гр. Пазарджик ще отбележи 15-ия си рожден ден.  Празничното събитие започва  от 10.00 часа, в сградата на Комплекса на бул. „Александър Стамболийски“№48.

КСДУС е един от първите комплекси в България. Открит е през 2007 г. в отговор на усилията на страната и в подкрепа реализирането на основните детски права, заложени в Конвенцията на ООН за правата на детето.

„Петнадесет години следваме мисията си да бъдем полезни на хората, които се нуждаят от подкрепа за да се справят с житейски трудности, да сме до тях, с тях, търсейки достатъчно добри отговори за добруване на децата и техните семейства, основани на техните права, на принципите на равенство, солидарност и социална справедливост. Петнадесет години следваме и мисията за професионално предоставяне на социалната работа с деца и семейства, за развитие на познанията, които да са ни опора на уменията в работата, за издигане на статута на социалния работник, на помагащия специалист“,  казва по повод на предстоящия празник Златка Грудева, представляващ Консорциум “Алианс за социално развитие“.

(Зн)


Свързани