Крими

1,2 милиона фиша и 80 000 наказателни постановления стоят невръчени

  17.11.2022 08:54             
1,2 милиона фиша и 80 000 наказателни постановления стоят невръчени

Бездействието всъщност е безсилие, системата на МВР има нужда от модернизация

Писмо до редакцията на адвокат Стефан Малинов извади наяве стряскащ факт и ни даде основание да потърсим причините за него. Ето и писмото:

„В последно време сме свидетели на безпрецедентно поведение на водачи на МПС, което предизвиква дълбоки сътресения в общественото мнение по отношение на все по-задълбочаващите се съмнения за покровителство от страна на органи на МВР на определени водачи на МПС. В тази връзка, като част от възможните действия по покровителстване на определени водачи на МПС може да се приеме и бездействието на органите на МВР да връчват издадените наказателни постановления и електронни фишове за наложени наказания за нарушения на Закон за движение по пътищата на конкретните адресати нарушители.

Въз основа на Заявление за достъп до обществена информация от МВР получих такава, че има невръчени над 80 000 наказателни постановления и над 1 200 000 електронни фиша за извършени нарушения на Закон за движение по пътищата. БЕЗДЕЙСТВИЕТО Е ДОКАЗАНО

Това е част от битката на МВР с нарушенията на ЗДВП, която пламенно твърдят по медиите, но реалността е съвсем различна.

А дали има наказани служители за бездействията по връчване на горните над МИЛИОН документа? Важно е синдикалните им организации да искат поредното увеличение на заплатите. Това е най-важното нещо в системата на МВР”, пише адвокат Малинов и прилага предоставените му от МВР подробни справки за всяка една дирекция (с разбивки по районни управления и магистрална полиция) през годините от 2019-а до 2022-а.

Прави впечатление, че цифрите на невръчените наказателни постановления и фишове само за непълната 2022 г. са повече от общия брой на тези от предходните години. Какви са те за Пазарджишка област и дали няма и обективни фактори за тях. Както и анализ по темата на бившия началник отдел в КАТ и настоящ адвокат Костадин Узунов - четете в книжния ни брой.

Върбан ВИЧЕВ

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички