Понеделник, 20 Фев 2023
 
Пазарджик

В Спортното училище проведоха интегриран урок ”Комуникативната ситуация в спорта”

  19.11.2022 09:35             
В Спортното училище проведоха интегриран урок ”Комуникативната ситуация в спорта”

 „Комуникативната ситуация в спорта“ – такава беше темата на втория урок от поредицата интегрирани уроци, които се провеждат в Спортно училище – Пазарджик под надслов „Училището – лесно и интересно“. Урокът е за упражнение в 5. клас. Целите, които си поставиха двамата учители – Красимира Демерджиева – учител по български език и литература, и Недко Минчев – учител по спортна подготовка, са насочени преди всичко към усъвършенстване уменията на учениците да се ориентират в различните комуникативни ситуации и спрямо тях да осъществяват адекватно и пълноценно общуване, да се обогати речевата и спортната култура на петокласниците и да се развие усетът им за толерантно поведение и партньорство.

Чрез изпълнението на поставените задачи учениците провериха и затвърдиха знанията си за комуникативна ситуация и за видове общуване, демонстрираха познаване на речевия етикет, както и умения да извличат, подбират и тълкуват информация от текст интервю, да коментират основни жестове на съдиите във футбола, каратето и волейбола, да анализират различни реакции на публиката и начина на общуване със състезателите.

И както се полага за спортисти, макар и те да са само в 5. клас, учениците силно бяха развълнувани от представените интервюта за постиженията на Христо Стоичков, Ивет Горанова, Кубрат Пулев, Боряна Калейн и ансамбъла по художествена гимнастика. А това допълнително допринесе са изграждане на мотивирани личности, които се стремят към успехи и в училище, и в спорта.

Кампанията „Училището – лесно и интересно“ има за цел да направи всеки ученик активен участник в познавателния процес и в усвояването на знания. Интегрираните уроци включват две /или повече/ дисциплини, обединени от обща тема. Така всеки ученик има възможност да се докаже в по-близката му област и да приложи придобити знания на практика. Кампанията ще продължи до края на годината и в нея ще се включат всички учители от Спортното училище.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички