Понеделник, 20 Фев 2023
 
Пазарджик

Комплексът за социални услуги за деца и семейства стана на 15 години (СНИМКИ)

  21.11.2022 16:27             
Комплексът за социални услуги за деца и семейства стана на 15 години (СНИМКИ)

ПАЗАРДЖИК. Петнадесети рожден ден отбеляза в днешния Ден на християнското семейство Комплексът на социални услуги за деца и семейства. Гости на тържеството бяха зам.-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска, кметът Тодор Попов, зам;-областният управител д-р Красимира Радева, директорът на общинската дирекция „Социални дейности” Димитрия Церова, директорът на „Социално подпомагане Цветелина Арапова-Чавдарова, бившият директор на КСУДС Тодор Джамбов, представители на НПО от областта…

Много поздравления, цветя и подаръци получиха домакините - Златка Грудева и Тодор Тодоров от Алианс за социално развитие”, и директорът на Комплекса Гергана Спасова, колегите им от секторите „Работа с деца”, „Работа с деца и семейства” „Спешен прием” и звено „Майка и бебе”. Поздравителни адреси имаше от Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за качеството на социалните услуги.

Златка Грудева си спомни началото, партньорството с институциите и местната власт през годините и специално подчерта подкрепата и приноса на Димитрия Церова и на всички предишни директори на Комплекса за това време. Поздравления отправиха и гостите, които показаха, че в детайли познават историята на полагането на основата на качествените социални услуги с грижа за децата и семействата, която е и история на КСДУС. А кметът Тодор Попов си спомни скептицизма в началото. „В Пазарджик изградихме такива социални услуги, които после преписваха в цяла България. Горд съм, че нашата община е в първата тройка по предоставени социални услуги в държавата. Когато местната и централната власт работят в разбирателство и синхрон, се получава този важен резултат – подобряването на живота на най-нуждаещите се социални групи”, каза кметът Попов.

Надя Клисурска и Тодор Попов засадиха символично в двора магнолия и камелия, а после домакини и гости пиха по чаша вино на изискан коктейл.

Да припомним, че в КСУДС работи звено „Майка и бебе”, което предоставя временно настаняване до 6 месеца на бременни жени и майки в риск да изоставят децата си, предоставя специализирана помощ за предотвратяване на изоставянето на децата от 0 до 3 години.

Сектор „Работа с деца и семейства предоставя консултиране на деца и семейства в риск е насочен не само към родители, но и към близки и грижещи се за децата и също осъществява консултиране, подкрепа, обучение и превенция.

Център „Спешен прием” е услуга в КСУДС, която предоставя комплекс от дейности (включително придружаване и посредничество по институциите и включване в групови програми) към деца-жертви и/или свидетели на насилие, безпризорни деца, деца в риск или такива, избягали от вкъщи.

От 2012 г. доставчик на социални услуги в КСУДС е Консорциум „Алианс за социално развитие”. Той е представляван от две НПО – „Егида” и Партньори-ДИТ”.

Подробности в петъчния брой.

(Зн)

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички