Спорт

“Отличен“ за тенисистите на ТК “Панагюрище“ - станаха втори на държавното за Южна България

  23.11.2022 09:50             
“Отличен“ за тенисистите на ТК “Панагюрище“ - станаха втори на държавното за Южна България

МОМЧИЛГРАД. Отлично представяне на тенисистите на ТК „Панагюрище“ на провелото се на 19 и 20 ноември държавно първенство по тенис на маса на Южна България - лично и отборно, за момчета и момичета до 13 години.

Момчетата на ТК „Панагюрище“ постигнаха отличен резултат класирайки се на 2 място отборна при изключителна конкуренция. Момичетата се класираха на 6 място,като за съжаление на клубното ръководство по здравословни и други причини отсъстваха почти всички основни състезателки.Прави чест на най-малките,които все още не са достатъчно подготвени и нямат никакъв опит и независимо от загубите играха достойно.

  В индивидуалното първенство Димитър Димитров – 4 клас записа редица победи и стигна до четвърт финал,който загуби с 3:2 от най-добрия играч на „Родопи“ Момчилград и се класира за финала на България.

Илия Зубев,който също е в 4 клас стигна до 11 място,което ще му позволи да играе квалификация за финала.

Ето и имената на останалите участници:Александър Петров, Ивет Загорска ,Йоана Чамова, Ивена Йонкова и Ния Вутова.

Две седмици по-рано юношите старша възраст(19 години) в състав Георги Тодореев, Йордан Генов,Станислав Метанов и Матея Генов в отборното класиране, макар и значително по-малки от другите стигнаха до 5 място,като малко не им достигна да  се класирт за финала- две точки ги разделиха от отбора на ЦСКА София.

В личната надпревара  Йордан Генов игра прекрасно и заедно със Станислав Метанов добиха право за участие на финала на България.

„Няма как да не сме доволни. Е, имаше и сълзи на разочарование, но нашите състезатели имат още много да учат, защото са по-малки от повечето си конкуренти“, коментира пред „Знаме“ старши треньорът Борис Влахов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички