Регионът

Музейни работници показаха, че са точни стрелци

  24.11.2022 14:09             
Музейни работници показаха, че са точни стрелци

АСЕНОВГРАД. Отборът на Историческия музей в Панагюрище спечели две трети награди в общоградския турнир по стрелба с пистолет „Макоров” – събитие, посветено на Деня на сухопътните войски – 19 ноември. Състезанието се проведе на Гарнизонния полигон „Червен” край града.

- Поканата за участие в надпреварата изпрати ръководството на Четвърти артилерийски полк – поясни капитанът на отбора Методи Навущанов, представител на музея и ръководител на Регионалния клуб „Традиция”. – С още трима колеги – сержанти от запаса в „Традиция”, спечелихме две трети места в дисциплината „Динамична стрелба с пистолет „Макаров” по мишена номер 4 от 25-метрова дистанция” и отборно в статична и динамична стрелба при същите условия. Достойно първо представяне в турнира сред още 12 отбора, всички от Асеновград, доволен е отборният капитан.

Участието ни там още веднъж показа добрите ни отношения с колеги от Артилерийския полк, който провежда тържествената заря-проверка послучай годишнини от Априлското въстание от 1876 г. След турнира посетихме музея с богата артилерийска веществена част от времето на Балканската война до днес, допълни Методи Навущанов.

(Зн)


Свързани