Пазарджик

В Етнографския музей - иновативен урок по изобразително изкуство с гости от Барселона

  26.11.2022 08:35             
В Етнографския музей - иновативен урок по изобразително изкуство с гости от Барселона

ПАЗАРДЖИК. В петък в Етнографския музей учителката в НУ "Отец Паисий" Гергана Комсийска проведе споделена практика по изобразително изкуство с учениците от 4.А клас на тема „Предметите и техните цветове. Украса за Коледа“ пред гостуващи учители от Escola Martinet, Барселона, Испания. Естер Миралес и Джоан Марк Абад посетиха училището по Проект № 2021-1-ES01-KA121-SCH-000003688 по Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Съвместно с българските си колеги обмениха опит и идеи за бъдещо сътрудничество, запознаха се с целите и плановете за изпълнение на настоящите проекти на двете училища.

Учениците използваха различни техники за изработване на коледна украса. Рисуваха върху гипсови фигурки на ангели, изрязваха коледни звезди, красиви елхички и венци.

Уредникът в Етнографския музей запозна децата с вековната традиция за украсяване на дряновото клонче и историята за коледните колачета.

В този интегриран урок умело бяха съчетани методи за работа по групи, решаване на задачи, с коледна тематика, задаване на условията на задачите на английски език. Урокът завърши с музикален поздрав към гостите от партньорското училище от гр. Барселона с известната испанска песен „Feliz Navidad“ – „Весела Коледа“, която децата изпяха с пожелания за здраве, благоденствие, мир и любов, доволни са в НУ „Отец Паисий“. Педагогически специалисти от училището ще посетят испанското училище през 2023 г. по Проект, Договор № 2022-1-BG01-KA121-SCH-000067590 по Програма Еразъм+.

(Зн).

                               


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички