Понеделник, 06 Фев 2023
 
Спорт

Михаела Стефанова с престижно класиране на Европейска купа в Дания

  28.11.2022 14:36             
Михаела Стефанова с престижно класиране на Европейска купа в Дания

КОПЕНХАГЕН. Състезателката на спортен клуб Пентатлон (Пазарджик) Михаела Стефанова записа поредно престижно класиране. Този път тя се нареди на 25-то място от общо 129 участнички от 30 страни на Европейската купа по фехтовка-шпага за кадети в Копенхаген (Дания).

Михаела имаше страхотна възможност да попадне и в Топ 16, но малко не й достигна, като загуби от силната представителка на Украйна Емили Конрад с 12:15. Впоследствие украинката финишира на пето място в крайното класиране.

Междувременно Радостина Куртакова спечели златен медал на  провелия се турнир по фехтовка „Шоколад“, който бе за деца до 12 г., 14 г., кадети и кадетки. Талантливата състезателка прибави и още един бронз, но в по-горната категория – до 14 години.

Клубът има още три бронзови отличия от надпреварата – на Християн Василев и Даниел Куртаков при момчетата до 14 години и на Калоян Костадинов при кадетите.

Никол Петрова, Симеон Серев, Борис Серев и Алекс Стоев попаднаха в топ осем, а Елена Никол Иванова и Атанас Иванов достигнаха до елиминации в силното състезание.

(Зн)


Свързани