Спорт

Довечера Хебър среща вицешампиона на Турция във второто си домакинство от ШЛ

  30.11.2022 07:16             
Довечера Хебър среща вицешампиона на Турция във второто си домакинство от ШЛ

ПАЗАРДЖИК. В днешната сряда, 30 ноември, българският волейболен шампион Хебър посреща вицешампиона на Турция Халкбанк (Анкара) във второто си домакинство в група В на най-престижния европейски турнир - Шампионската лига. Двубоят е от 19:00 ч. в зала "Васил Левски". Съперниците, водени от Танер Атък, са втори в група В с 3 точки, като имат досега победа и загуба - и двете в четири гейма. В първия си мач волейболистите от южната ни съседка отстъпиха на полския Алурон Вирту Варта (Заверче) с 1:3 гейма, повеждайки отначало и впоследствие изпускайки инициативата. Вторият двубой - срещу немския шампион Берлин Рисайклинг Волейс, бе изигран на домакинска територия в зала "Башкент". Там Арслан Екши и съотборниците му бяха доминиращи през по-голямата част от времето и се поздравиха с крайния успех. В турската Лига Халкбанк е лидер - с 26 точки (9 победи, 1 загуба), като допусна поражението преди дни - от градския си съперник Зираатбанк (Анкара) с родния национал Мартин Атанасов в състава. В тази среща суперзвездата на тима - Нимир Абдел-Азиз отбеляза 7 аса, но не бяха достатъчни за успех. 
Същевременно "тигрите" от Пазарджик записаха шестата си победа преди броени дни, като прегази Черно море с 3:0. Волейболистите на Камило Плачи са мобилизирани максимално да покажат на какво са способни срещу турците и ще се борят за първи успех на свой терен и пред своя публика с определено преодолимия противник.

От турския вицешампион, който снощи направи официалната си тренировка на пазарджишка земя, също потвърждават, че ще се изправят срещу класен съперник. Те са категорични, че въпреки, че преследват втория си успех в надпреварата, не се заблуждават от позицията на Хебър в момента. Евентуален успех пък ще утвърди състезателите на Танер Атък на второто място в таблицата. 

"Искаме да се върнем от България с втора победа и с това преследваме челни позиции в групата. Но трябва да предупредим: Хебър е отбор на ниво, достоен за уважение. Не се подвеждайте по временните позиции в класирането. Вярваме, че ще се подготвим максимално, съобразявайки се с този факт и ще покажем резултата на терена" , казват комшиите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички