Понеделник, 06 Фев 2023
 
Пазарджик

В Спортното училище ноември бе посветен на вредата от наркотиците

  30.11.2022 12:56             
В Спортното училище ноември бе посветен на вредата от наркотиците

ПАЗАРДЖИК. Изтеклият месец ноември в Спортното училище  беше посветен на общественозначимия  проблем за употребата и зависимостта от наркотични вещества. В рамките на три седмици бяха проведени срещи на учениците от осми до дванадесети клас с представител на местната комисия за наркотичните вещества.

 Лектор на срещите беше психолог Надежда Йорданова. Учениците от 8. до 10. клас бяха запознати с различните видове психоактивни вещества и вредните последици от тяхната употреба, а учениците от 11. и 12. клас  научиха за рисковете при шофиране след употреба на психоактивни вещества. Всички те бяха информирани за това към кои институции могат да се обърнат, за да потърсят помощ.

Децата споделиха , че знаят за вредата от употребата на наркотици и получиха полезни съвети от психолога  как да се справят, ако попаднат съмнителни ситуации. Разговорите бяха съпътствани от видеоматериали, които  онагледяваха различните видове психоактивни вещества и вредните последици от тях.

Срещите се проведоха със съдействието на Людмила Атанасова -  председател на комисията за борба с противообществените прояви към Спортното училище.

(Зн)


Свързани