Регионът

Единадесетокласниците от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ се срещнаха с нотариус Георги Връбчев в час по Право

  30.11.2022 14:27             
Единадесетокласниците от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ се срещнаха с нотариус Георги Връбчев в час по Право

"Защо да изучаваме право?" - това бе темата на срещата на единадесетокласниците от ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ с нотариус Георги Връбчев.
Тя се състоя днес в обновената от "Биовет" АД лекционна зала на гимназията, а учениците поискаха да знаят отговорите на въпросите - "Дали, защото когато го изучим, ще можем да си отговорим на въпросите за правната основа, на която е поставен целият икономически живот? Дали познаването на основните правни изисквания е необходимо и полезно в условията на гражданско общество, пазарна икономика и правова държава? Защо ПРАВО?" - съобщи директорката Славия Златанова.
Срещата се състоя в час по Право, а възпитаницете на професионалната гимназия от 11.а клас посрещнаха и с вълнение, изслушаха с интерес лекцията на Георги Връбчев, действащ нотариус, потомствен юрист, писател, виден и уважаван наш съгражданин и българин с голямо сърце. Часът свърши, но учениците не бързаха да напуснат кабинета. Затова си обещахме - "До нови срещи!", допълни директорката.

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички